Merhaba kızlar, burda daha yeniyim. 2 kızım var 3.ye hamileyim , 22 haftalığız. Detaylı ultrasona girdik şükür herşey yolunda. Ama birşey soracağım bu son zamanlar da dünya da yaşanan olaylar beni çok etkiledi o kadar stresli ve kaygılıyım ki hamilelikden mi nedir iki kat daha hassasım . Ölen çocukları falan gördükçe içim kan ağlıyor… dünya öyle kötü bir yere döndü ki insanlık ölüyor resmen . Çocuklarımın gelecekleri için endişeliyim. Sonumuz ne olacak diye düşünüp duruyorum. Demem o ki aşırı stresten midir nedir bu aralar çok sık karnım da sertleşme ve kasılmalar hissediyorum , bu durum erken doğumu tetikleye bilir mi ? Sürekli kasıklarım ve vajinam ağrıyor. Bebek hep aşağıda … Cok üzülüyorum onu da içimde strese sokmak istemiyorum. Bol bol dua ediyorum inşallah herşey çok güzel olur bizim için…
Hoş geldiniz @Asenam tabi uzucu olaylar oluyor ben izlediğimde ağlıyorum hatta. Rabbim yardım etsin tum cocuklara.
Eğer izlediğinizde üzülüyor ve kendinizi kötü hiss ediyorsanız izlememeye çalışın.
Karnda sertleşme 22 haftada ola biliyor.
gebelikte Karında oluşan sertliğe neden olan ise rahimin hızla büyümesi ve genişlemesi ile alakadar diye biliyorum ben. Çünki bende aynısını yaşamıştım.
@Asenam Aramıza hoşgeldiniz
Elbette üzüntü bebeğinizi de etkiler fakat erken doğum olacak etkileyeceğini düşünmüyorum. Yoğun travmatik olaylarda erkek doğum görülüyor genelde. Eğer bahsettiğiniz belirtiler dinlendiğinizde geçmeyip artıyorsa ve kasılmalar düzenliyse doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun
Merhaba @Asenam hoşgeldiniz ben de düşündükçe kahroluyorum. Stresten dolayı kasılma olabiliyor. Dinlendikçe geçiyorsa korkmayın
Günaydın @Asenam oncelikle aramiza hoşgeldin Hepimiz o çocuklar icin üzülüyoruz keske elimizden bir sey gelse ama duadan baska bir sey yapamiyoruz sende karnindaki yavrun icin öyle haberlere bakmamaya calis stresten uzak durmaliyiz çocuklarımız icin Birde bu bağlantıdaki yazi işine yarayabilir
Gündemden uzak durmak bir seyleri değiştirmeyecek zalimin zulmü devam ediyor fakat ben TV sosyal medya artık takip etmiyorum zaten hassas dönemdeyiz daha ağır geliyor sıradan insanlara göre. Hamile olanlar çocuklu anneler yeni doğum yapmış anneler herkes kaygılı gelecek korkusundan fakat adı üstünde gelecek Allah’tan başka kimse bilemez ne yaşayacağımızı . Bende bazen çok ağlıyorum bu korkunç acımasız dünyaya evlat getirmek ne kadar mantıklı diye fakat Allah getirdiyse dünyaya ruhu uflendiyse evlatların vardır Allah’ın bildigi tevekkül edip dua etmek lazım . Olacaklardan kacamayiz fakat duamız inancımız var. Kendinizi bu kadar yipratip evladıniza kendinize zarar vermeyin.
Bu olanlardan gerçekten hepimiz çok üzülüyoruz insanları o durumda görmek hepimizi çok üzüyor bende çok ağladım ettim ama hiç kasılma karnımda sertleşme yaşamadım bebeğimi aşağı tarafta hissettiğim zaman ayaklarını havaya verip yatarım sende yapabilirsin rabbim ordaki bebeklere çocuklara sabırlar versin sonrada size sağlıklı sıhhatli bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sosyal medyaya çok fazla girmemeye çalışıyorum. Bolca dua ediyorum rabbim güzel haberler almamızı nasip etsin inşallah Rabbim evlatlarımızı bizlere sağlıcakla kavuşmamızı nasip etsin inşallah
Asenam hanım benim ilk gebeliğim şuan size inanki üzüldüm lakin evde 2 çocuğunuz var ve elinizden yapabilecek birsey yok.Ben tek çocuğum ve annem cok hasta yemek yemeye zorluyorum altini bezlemeye çünkü kalkamiyor ve 2 gündür hastanede refaketcyim öncesinde evde ve biraz once yetişikin bezini kaldirp attı ve bağırdım bagrinca da üzüldüm ne dinliyor ne yapiyor inanın siz biraz haber bakmazsiniz ama ben veya başka biri napsin
Allah yardımcınız olsun canım . Allah kolaylık versin size de çok geçmiş olsun Bir tek haberler falan değil sadece beni strese sokan tabi ,maalesef eşimin mesleğinden dolayı gurbetteyim kimsem yok burda eşim göreve gidiyor evde olmuyor evde de iki çocuk olunca , baş etmek bazen gerçekten zor. Yinede halimize bin şükür diyorum canları sağolsun yeter bana . Rabbim zorda olanlara kolaylık, hastalara da acil şifalar versin inşallah
Aramıza hoşgeldiniz @7171
Gebeliğiniz hayırlı olsun
Aramıza hoşgeldiniz @7171 gebeliginiz hayirli olsun sağlıcakla kucağınıza alin
Merhaba @7171 hoşgeldiniz
@7171 sevgi hanım hoş geldiniz