Hamilelikte guatr bakabilir misiniz

Bugün kan verdim hemşire guatr çok yüksek dedi gebelikte olur dedi bu durumu yaşayan var mı nasıl tedavi oldunuz ?

Ben zehirli guatr hastasıyken gebe kaldım doktor kontrolünde ilaç tedavisi gördüm allaha şükür bebeğimin sağlığına bi etki etmedi ama ciddi konular bunlar endokrinolojiye görünün derim şu an 35 haftalık gebeyim değerlerim normale döndüğü için ilaç kullanmıyorum ama her hafta kan verip değerlerime baktırıyorum allahın izniyle bir sorun yaşamazsınız umarım ama kontrol ettirmelisiniz

1 Like

Gebelikte troid sorunları çok görülüyormuş ama değerlerim çok yüksek demişsiniz bebeğe bi etkisi olmaması açısından endokrine gidip kan verirseniz doktor zaten ilaç vs kullanmanız gerekirse hamileliği göze alarak başlıyor bu tedaviye kendinizi strese sokmayın bebiş için

1 Like

Kan verdim sağlık ocağındaki hemşire doktora gösterin ilaç yazar dedi ama direk endokrine mi randevu almam gerekiyor

Benim de yüksekti kadın doğum doktorum bana ilaç vermişti ve her ay düzenli şekilde kanımı ölçtürüyordum hamlileğim boyunca da ilaç kullandım şükür bi sıkıntı yok bebeğimde doktor zaten yüksek veya düşüklüğüne göre dozunu artırıyor yada azaltıyor .

Dahiliyeye gidin guatr hamilelikte önemli İlaç vericek düzenli olarak takip eder gittiğiniz doktor

Çok teşekkür ederim

1 Like

Randevu aldım her ikisine de gidip bi görüneyim diyorum

İyi olur tabi görünün

Dahiliyeye gidin o endokrine kayıt açıyor endokrine randevu alıp durumunuzu anlatırsanız zaten tsh, serbest t3 t4 vs tahlili ister sonucuna göre ilaç tadevisine başlar geçmiş olsun şimdiden allah şifa versin

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun :hibiscus:

1 Like