Hamilelikte fark etmeden yaptığınız yanlışlar

Merhaba hanımlar,
Hamileliğinizde bilmeden yaptığınız yanlış davranış oldu mu?
Ben hamile olduğumu bilmiyordum. Diş tedavisi oldum, dip bucak temizlik yaptım. Bilmiyordum. :innocent:

1 Beğeni

Bende adet sancısı gibi ağrı olunca hamile olmadığımı düşünerek tüm evi dip bucak temizlemiştim çamaşır suyu vs ne kadar temizlik malzemesi varsa . Ve bir gün sonra da lazer yaptırdım​:smiling_face_with_tear: Hala vicdan azabı çekiyorum :pensive:

2 Beğeni

Gebe olduğumu bilmeden alkol almıştık eşimle dışarda yemekte. Ama o zamanlar daha yeni dölleniyormuş, neyse ki bebişi etkileyen bir durum olmadı. Doktoruma da söylemiştik bu arada zaten bu durumu. Daha döllenme döneminde olduğu için problem yaratmamıştı

1 Beğeni

Bak ama bebeğin şükürler olsun sağlıklı 🩷
ben onları yaptıktan sonra bebeği kaybetmiştim.

1 Beğeni

@İlknur Lazer hamilelikte de yaptırılabilir zaten canım. O yönden vicdan azabı çekme. Lazer ışını bebeği olumsuz etkileyen bir durum değil :blush:

2 Beğeni

Ama hiç bir sorun cikmamis​:joy::joy:sonuca bak esas demekki doktorlar olmazmolmaz dediginde bazen abartiyorlar​:joy::joy::joy::joy:

@NURAN Evet ama daha tam kanıtlanmamış sanırım net bir bilgi yok bildiğim kadarıyla, o yüzden ben öğrenince bıraktım lazeri. @Cansu daha fazla vicdan yaptım şimdi :sweat_smile: Şaka bir yana aklımın ucundan bile geçmedi hamilelik ihtimali yoksa asla dokunmazdim. Hamile olduğumu öğrenince de asla yapmıyorum detaylı temizlik, hiç umrumda değil perde cam :joy:

1 Beğeni

Vicdan yapmanıza üzüldüm :worried::pleading_face:
Ben kendimi trmizlik yapmamak için tutuyorum
Doktor yeri koltuğu elinle sil diyecekmiş onu bekliyorum :rofl:

1 Beğeni

Olur mu öyle şey üzülmeyin öylesine dedim ben, bilinçsizlik benim yaptığım her şey olabilirdi sonucunda haklısınız yani :cherry_blossom::smiling_face:

1 Beğeni

O zaman arkadaşım gelmişti eşiyle yurtdışından. Normalde sigara içmem ama nargile severim. Her akşam deli gibi nargile içiyorduk. Onlar gelmeden dip köşe temizlik yapmıştım ama böyle koltuğu falan sırtlayıp :sweat_smile: Sivas’ta Sıcak Çermik var, oraya gidecektik. Saunaya falan girelim kemiklerimiz yumuşasın diye. O gün sabah tesadüfen hamile olduğumu öğrendim. Beylere siz gidin biz evde takılalım demiştik gitmemiştik biz arkadaşımla. Öğrenmeden 1 gün önce de 3 buçuk 4 porsiyona yakın Ciğer şiş yemiştim. Çok severimmm
Ne kadar yapılmaması gereken şey varsa yapmışım maşallah

4 Beğeni

Benim hamilelik planlı olmuştu ama plandan 4 gün sonra eşim isipirtli içecek almişdi dozası az olan tabiki,yeni evlenmişdik evde keyif yapmak için :rofl:bende dayanamayıp icmistim,hani jaguar varya demir kapta olan ,ondan icmiştim onu icdigimden 15 gün sonra hamile oldugumu ogrendim :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Ben hamile olduğumu bilmeden 30 gün boyunca oruç tuttum ve hergğn mide koruyucu ilaç ilk 10 günde hergün ağrı kesici ilaç içtim.

2 Beğeni

Hamile olduğumu bilmeden yurtdışına çıktım.
4 kez uçağa bindim
Çok gezdim kendimi yordum
Koşardım ,zıplardım

2 Beğeni

Ben hamile olduğumu bilerek yemiştim kokoreç ciğer sakatatları. Çünkü yasak olduğunu bilmiyordum.sonra hiç yemedim. Sigara içen birisiydim normalde 1 seneden fazla oldu bırakalı hamileyken canım istiyordu haftada 1 olacak şekilde dikkatli tükettim ama şuanki aklım olsa asla içmezdim. Bir de hamile olduğumu bile bile çok stresliydim şimdiiki aklım olsa hiç kafama takmazdım bebeğimin etkileneceğini hiç düşünmemiştim o zamanlar.

2 Beğeni

Olsun üzülmeyin, sağlıklı bir gebeliğiniz var :innocent:
Gebelikte üzülmeden durmak çok zor. Ben de kafama çok takarım içime dert ederim.

2 Beğeni

Hamile olduğumu fark etmeden cilginlar gibi spor.yapmistim ve cogu agirlikli antrenmandi ziplama vs de cabasi :slight_smile: ne de olsa olmuyor diye takmamistim 20 kg halter mi dersınız trambolinde ziplamami dersiniz ama cok sukur tutunabilmis bebis :pleading_face:

2 Beğeni

Ben adet gecikmesi yaşadığımı düşünüp adet söktürüyor diye 4-5 gün günde 2 kupa adaçayı içmiştim. Hamile olduğumu öğrenip araştırınca adaçayının düşük riski yaptığını öğrenip çok kızmıştım kendime keşke ilk önce gebelik testi yapsaydım diye. İlk 3 ay lekelenme yaşayıp progesteron kullanarak şükür şimdi 7. Ayımıza geldik​:pray:

5 Beğeni