Merhaba hanımlar,
Hamileliğinizde bilmeden yaptığınız yanlış davranış oldu mu?
Ben hamile olduğumu bilmiyordum. Diş tedavisi oldum, dip bucak temizlik yaptım. Bilmiyordum.
Bende adet sancısı gibi ağrı olunca hamile olmadığımı düşünerek tüm evi dip bucak temizlemiştim çamaşır suyu vs ne kadar temizlik malzemesi varsa . Ve bir gün sonra da lazer yaptırdım Hala vicdan azabı çekiyorum
Gebe olduğumu bilmeden alkol almıştık eşimle dışarda yemekte. Ama o zamanlar daha yeni dölleniyormuş, neyse ki bebişi etkileyen bir durum olmadı. Doktoruma da söylemiştik bu arada zaten bu durumu. Daha döllenme döneminde olduğu için problem yaratmamıştı
Bak ama bebeğin şükürler olsun sağlıklı 🩷
ben onları yaptıktan sonra bebeği kaybetmiştim.
@İlknur Lazer hamilelikte de yaptırılabilir zaten canım. O yönden vicdan azabı çekme. Lazer ışını bebeği olumsuz etkileyen bir durum değil
Ama hiç bir sorun cikmamissonuca bak esas demekki doktorlar olmazmolmaz dediginde bazen abartiyorlar
@NURAN Evet ama daha tam kanıtlanmamış sanırım net bir bilgi yok bildiğim kadarıyla, o yüzden ben öğrenince bıraktım lazeri. @Cansu daha fazla vicdan yaptım şimdi Şaka bir yana aklımın ucundan bile geçmedi hamilelik ihtimali yoksa asla dokunmazdim. Hamile olduğumu öğrenince de asla yapmıyorum detaylı temizlik, hiç umrumda değil perde cam
Vicdan yapmanıza üzüldüm
Ben kendimi trmizlik yapmamak için tutuyorum
Doktor yeri koltuğu elinle sil diyecekmiş onu bekliyorum
Olur mu öyle şey üzülmeyin öylesine dedim ben, bilinçsizlik benim yaptığım her şey olabilirdi sonucunda haklısınız yani
O zaman arkadaşım gelmişti eşiyle yurtdışından. Normalde sigara içmem ama nargile severim. Her akşam deli gibi nargile içiyorduk. Onlar gelmeden dip köşe temizlik yapmıştım ama böyle koltuğu falan sırtlayıp Sivas’ta Sıcak Çermik var, oraya gidecektik. Saunaya falan girelim kemiklerimiz yumuşasın diye. O gün sabah tesadüfen hamile olduğumu öğrendim. Beylere siz gidin biz evde takılalım demiştik gitmemiştik biz arkadaşımla. Öğrenmeden 1 gün önce de 3 buçuk 4 porsiyona yakın Ciğer şiş yemiştim. Çok severimmm
Ne kadar yapılmaması gereken şey varsa yapmışım maşallah
Benim hamilelik planlı olmuştu ama plandan 4 gün sonra eşim isipirtli içecek almişdi dozası az olan tabiki,yeni evlenmişdik evde keyif yapmak için bende dayanamayıp icmistim,hani jaguar varya demir kapta olan ,ondan icmiştim onu icdigimden 15 gün sonra hamile oldugumu ogrendim
Ben hamile olduğumu bilmeden 30 gün boyunca oruç tuttum ve hergğn mide koruyucu ilaç ilk 10 günde hergün ağrı kesici ilaç içtim.
Hamile olduğumu bilmeden yurtdışına çıktım.
4 kez uçağa bindim
Çok gezdim kendimi yordum
Koşardım ,zıplardım
Ben hamile olduğumu bilerek yemiştim kokoreç ciğer sakatatları. Çünkü yasak olduğunu bilmiyordum.sonra hiç yemedim. Sigara içen birisiydim normalde 1 seneden fazla oldu bırakalı hamileyken canım istiyordu haftada 1 olacak şekilde dikkatli tükettim ama şuanki aklım olsa asla içmezdim. Bir de hamile olduğumu bile bile çok stresliydim şimdiiki aklım olsa hiç kafama takmazdım bebeğimin etkileneceğini hiç düşünmemiştim o zamanlar.
Olsun üzülmeyin, sağlıklı bir gebeliğiniz var
Gebelikte üzülmeden durmak çok zor. Ben de kafama çok takarım içime dert ederim.
Hamile olduğumu fark etmeden cilginlar gibi spor.yapmistim ve cogu agirlikli antrenmandi ziplama vs de cabasi ne de olsa olmuyor diye takmamistim 20 kg halter mi dersınız trambolinde ziplamami dersiniz ama cok sukur tutunabilmis bebis
Ben adet gecikmesi yaşadığımı düşünüp adet söktürüyor diye 4-5 gün günde 2 kupa adaçayı içmiştim. Hamile olduğumu öğrenip araştırınca adaçayının düşük riski yaptığını öğrenip çok kızmıştım kendime keşke ilk önce gebelik testi yapsaydım diye. İlk 3 ay lekelenme yaşayıp progesteron kullanarak şükür şimdi 7. Ayımıza geldik