Hamilelikte ev işleri

Kızlar iyi akşamlar 5 haftalık gebeyim çevrem cok iş yapma falan diyor ama ev hali bulaşık yemek gibi şeyleri mecbur yapıyorum ama yaparken çok tedirgin ve korkuyorum bişey olacak diye hiç hareket etmeden de olmuyor tecrübeli olanlar yazabilir mi acaba nasıl bir yol izlemeliyim hamilelik boyunca​:heart_hands:

Ağır şeyler kaldırmadıkça ve kendini aşırı zorlamadıkça rutin ev işleri yapmanda bir sakınca yok. Rahat olabilirsin.

2 Beğeni

Herhangi bir risk durumun yoksa ağır kaldırma ani eğilmeler ve uzanmalardan kaçın . Onun dışında bormal hayatına devam et canım hamilelik hastalık değil :blush::bouquet:

1 Beğeni

Benim ilk 3 ay düşük riski olduğu için hep yataktaydım.

Bende 5 bucuk aylik olucam bende hep yatiyorum.yatmaktam skılacagim hic aklima gelmezdi.Markete gitmeyi bile özledim

Düşük riskin yoksa normal rutin islerini yapabilirsin fazla agir kaldırma yeterli

Her gün evde temizlik yapmayı planlıyorsan yapma tabiki ama rutin işlerden kopmana gerek yok belini fazla zorlama kendini yorma zaten vücudun sana ne yapıp yapmayacağını söyler :pregnant_woman:t2: sağlıcakla tamamına erdirme dileğiyle

3 Beğeni

:disappointed_relieved:Benim riskli olduğu için normal şeylerden bile bazen elimi çekmem gerekiyor bu durum canımı çok sıkıyor tabi yemek bulaşık yapıyorum her zaman ancak ufak bişey de ödüm kopuyor önceki hamileliğim gibi olacak diye :palms_up_together:t2:Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Doğurana kadar ev işleri yaptım. Yapmadan duramazdım. Karnım aşağıdaýdı suyum az az geliyordu ama duramıyordum işte​:joy:

Doktorunuz sakıncası yok dediyse,ev işini yapabilirsun @Sanem .:blush:

Bende ayni durumdayim ayaga kalktigim anda korkuyorum birsey olacak diye Allahim korusun bebislerimizi

1 Beğeni

Âmin Ecmâin benim bu sıra başım çok feci ilaçtan mi bilemiyorum ama günde 6 defa bime başımın döndüğü oluyor vücudum bir kötü oluyor cansizlasiyorum