Hamilelikte eş desteği

Kocam hiç yardımcı olmuyor sürekli annesigilin evinde ya beni de götürmeye çalışıyor ya da beni evde tek bırakıp gidiyor çok sorunlu bi hamilelik yaşıyorum kaynanamgilde çok anlayışsız ne yapcam bilmiyorum

Böyle qdamlardan çocuk yapmayacaksiniz tek yapacağınız bu ailesi ve senin aranda köprü kuramayan adama bırak çocuk vermeyi karilik bile yapma

1 Beğeni

Kocanız normalde mi böyle yoksa hamile kalınca mı böyle davranmaya başladı?

esinle oturup konusmalisin bu konuyu

Asla o tavizi verme köy tavrini. Benim kayınvalidem iyidir Allah’ı var geçen hafta hastalandı baya ben kendim gittim yanında kaldım iki gun üçüncü gün kendi evine geçtim görüncem aradı niye kalmdin ne yapicaksin tek başına evde dedi diye eşim gel kendin annene bak dedi benim karım da hasta hamile mecbur değil dedi mesela

Yani anlicagin kocada bitiyor canim herşey benim ikinci evliliğim ilk evliligimde bende aynı şeyleri yasadim sonra baktım gittikce dozu artiyor bosadim

Benimde öyleydi ilk hamileligimde. Eşim 9kardes. 7kiz 2erkek. Çok kıymetli büyütülmüş. Kadın hep ucuz görülmüş. Evlenirken beni çok el üstünde tuttu ama evlendikten sonra bı anda gözünde çok hor oldum. Ayrılmak istedim ama ne var ki hamileydim. Toplumun dul baskısı mi eşimi yola getirmek mi diye oturdum düşündüm. Eşime emek vermryi seçtim. Çok zor oldu. Hamileliğim ile hiç ilgilenmedi. Bulantılarım onemsemedi. Benimle duygu alisverisi yapmadi. Eskiler tarlada doguruyormus ne var ki dedi. Dedi de dedi. Ama pes etmedim. Bebeğim doğdu zor yollardan geçtim. Bu esnada hep anlattım. Ne kadar yorulduğumu. Dinlemese bile anlattım. Evliliği güzel olan arkadaşlarım ile eşli görüştüm. Onların eşlerine yaklaşımını yanında yorumladım. Bunun da çok faydasını gördüm. Zamanla açıldı kıymet anlamaya başladı. Çocuk sayımızda arttıkça yardımcı olmaya başladı. Şimdi çok şükür istediğim kıvama geldi. Neden anlattın derseniz ayrilamiyorsaniz emek verin derim

1 Beğeni

Eşin duygusal desteği bu süreçte çok önemli. Ailesinin bizim zamanımızda hastanr mi vardı tarşada çalışıyorduk cümleleri sonrası eşimin hassasiyeti kayboldu mesela… Gebelikte stresin ne kadar riskli olduğunu anlatmaya çalışmak işi daha da zorlaştırıyor. Yani eşim bebeğin tarla da bile doğacağını düşünüyor o yğzden duygu değişimlerimi vs anlamak istemiylr kasıtlı olduğunu düşünüyor. Yani anlayacağın aile uzakta bile olsa telefonda bile gayet güzel etkiliyorlar. O yüzden kafana takma. Onların vicdanı… Eşine de umarım çark eder…