Hamilelikte demir ilacı kullanımı

Merhaba anneler, siz hangi demir ilacını kullanıyorsunuz?

Günde kaç defa kullanmam gerektiğini doktor söylerken dinlemedim.
O kadar çirkin kokulu bir ilaç ki anlatamam.
Ferro sanol duodenal 100mg
Bazen doktor günde iki diye yazıyor ama günde bir defa kullan diyor
Doktoru aramaya da utanıyorum

1 Beğeni

Ferrum Hausmann Fort kullanıyorum. Kırmızı bir hap. Hiç kokusu yok çok memnunum. Kutumun üzerinde günde iki defa diyor fakat ben bir defa alıyorum.

1 Beğeni

Ben kullanıyorum hem vitamin hem demir ilacını bende kansizlik olduğu icin doktor yazmıştı

Hamilelik boyunca en kötü şey demir ilacı sanırım sürekli kullanmayı bırakıp, düzenli kullanamadığım tek ilaç

2 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. Hem aç olup hem süt ürünleri ve kafeine denk getirmemek çok sıkıntı.
Yatmadan önce içmeye çalışıyorum @NurGrky

3 Beğeni

Aynen bende senin gibi yapıyorum midemi çok bulandiriyor çünkü :hugs:

Ben ilk hamileligimi öğrendiğimde kan tahlilleri verdim kanım 9 su ve acayip hastaydım iki adım at rahatsizlaniyordum nefes alamıyorum taa ki 5 aylık olana kadar böyle devam etti ilaç kullanıyordum ama düzenli kullanmadım ilaçtan sonra herşey yiyip içtim en son 5 aylikken fenalastim ve çok dikkat ettim Allah’a şükür şimdi 12.4 çıktı ve kendiminde çok rahatladigmi hissettm

Bence 2 defa yazıyorsa 2 defa alın çünkü benim de çok düşük olduğu için 2 defa kullanıyorum aç karnına kullan 1 ayda bile hemen farkı görürsun

Benim ilacım yemekten hemen sonra diyor neden anlamadım ama günde iki defa içinde midemi çok bulandırıyor. O yüzden diger anneler gibi yatmadan içiyorum

Merhaba Hamişler :slight_smile:
Demir ilacını içemeyip doktoru ile görüşerek kullanmayı bırakan var mı ?

Komik hamile videolarında bile bebek demir istiyorum diyor. İlacınızdan memnun değil misiniz?

İki demir ilacı denedim ikiside çok rahatsız etti ve şuanlık doktor kontrolünde bıraktırıldım. Sanırım şuan daha mutluyum​:blush:

Kaç haftalıkken başlamıştınız bana da ferrum verdi sabah aç karna diyor ama tok akşam mı yuttunuz acaba

Kaç haftalıkken başlamıştınız bana ferum verdi aç karna ama akşam mı yutmuşstunuz

Ben sabah aç karnına deneyim dedim hiç bulantı yaşamadığım kadar yaşattı kuş kadar hap. Gün ortası almaya çalışıyorum ama illa peynir süt yoğurt birini yemiş oluyorum.

16haftada başladım