Merhaba
Duydum ki hamilelik döneminde dar kıyafet giyilirse bebeğin kordunu boynuna dolanıyormuş.
Hatta bunu onaylayan uzmanlar da olmuş
Sizce bu doğru mu?
evet bende duymuştum dar kıyafet pantolon fln giyinmek normal kadınlara bile zararlı hamile olduğu zamanlarda normal doğumu zorlaştırıyor dar giyinmek çanaklıkları sıkıp küçültüyor diye
Tabikide hamilelikde dar giyinmek.cok.zararlı karnı uzerine yatmadan da kötü .çocuk için .yani sakın yapmayalım oyle bir şey Allah korusun.zaten dar giyinmek bekar oldugumuzdada izin vermiyorlardı çok .bebegin gec olur falan diye.yumurtalık ezilir diye
Dar kıyafet gebe değilken de gayet rahatsız bişey zaten. İlk aylarda öyle zarar vereceğini düşünmüyorum mantıklı gelmiyor yani daha ziyade. Doğru varsayılan o kadar çok yanlış varki aslında…
Kan dolaşımını olumsuz etkilediği için normal hayatta da dar giyinmemek önemli zaten. Bir de hamilelikte bebeği sıkıştırır diye düşünüyorum ve kan dolaşımı hamilelikte en önemli şeyken dar kıyafetler bunu engeller. Karnı sıkıştırdığı için de bebeğin de yeri rahatsız oluyor ve haliyle bebek de rahat yer edinmek için çok hareket ederek kordonu boynuna doluyor. Benim doktorum böyle anlatmıştı aynen Ben hep bol giyinirim o yüzden, normal yaşamda da bol giyinmeyi severim
Ben normalde de bol giyinirim. Kıyafetim dar olursa diye geriliyorum.
Allah bebeklerimizi korusun
Amin inşallah
Amin amin amin