Hamilelikte çiğ köfte yemek zararli mi kizlar canim cekiyor 😭

yardimcii olunn acill

Yemeeseniz daha iyi olur ama ben 2,3 kere yemiştim :woman_shrugging: bi kere güvendiğniz yerden alıp yiyin. Abartılmadığı sürece yenilebilir

Etsiz güvenilir yerden nefsinizi köreltebilirsiniz

@dyg2 merhaba​:rose: hamilelikte çiğköfte yemek biraz riskli olabilir çünkü çiğ köftenin içindeki çiğ et, bakteri veya parazitler açısından risk taşıyabiliyor. Özellikle toksoplazma gibi enfeksiyonlar hamilelikte hem senin hem de bebeğin için istenmeyen durumlara yol açabilir. :pensive:Ama merak etme, eğer çiğköfteyi çok özlediysen, etsiz veya iyi pişirilmiş alternatiflerini deneyebilirsin. Böylece hem canın çektiği tadı alırsın hem de riskten uzak durmuş olursun.

1 Beğeni

Vallahi ben etsiz olanı kaç defa yedim bilmiyorum artık iyimi ettim kötü mü ettim

1 Beğeni

Canım internetten bak evde kendin yap et felan olmadan direk bende yedim çünkü canım çekmişti ama ev yapımı 1 tabak yemişimdir

Etli yapan yerler çok az zaten . Baharatlar belki hassasiyet yapar midenizde ama bi sıkıntı olmaz . Bulgur ve baharat neticede . Etsiz olanından yiyebilirsiniz

İnternette bir tarif var rondoda çiğköfte diye 10 dalikada hazir ve aşırı lezzetli oluyor. Baharatını mideni bulandırmayacak sekilde kendin koyabilirsin. Hamileyken canım çektikçe yapıp yedim en azindan ne olduğu belli icinde rahat eder. Ayrica canın bir şey cekince abartmadan yiyebilirsin gerçekten çiğ ürün olmadığı sürece :two_hearts:

Kız ye ne olacak bende canım isteyince 1 dürüm yiyorum etsiz :joy::joy:

Hamilelik boyunca en cok tukettigim urun sanirim tabiki etsiz

Ben haftada bir illa yerim çokta severim dışarıdan almıyorum evde kendim etsiz yapıyorum 1 su bardağı ince bulgur içerisine tüm baharatlardan azar azar ekliyorum, zeytin yağı, nar ekşisi, limon, bir tatlı kaşığı salça, 1 su bardağı kaynar su ekleyip karıştırıyorum üzerini kapatıp bir saat dinlendir sonra ister yoğurup şekil ver ister kaşık kaşık ye :wink:

Canım istediginde doktora sormuştum yiyebilirsin sorun yok ama etsiz dedi abartmadan izin vermişti hamilelik boyunca yedim