Hamilelikte ateş ve antibiyotik

Günaydın kızlar grip sezonunu bende yakaladim burun akması öksürük ateş ne ararsanız var doktorum ateş için parol önerdi 4 gün geçmezse ateşin antibiyotik vericem dedi 23+5 iz bu haftalarda antibiyotik kullanan oldu mu

2 Beğeni

Geçmiş olsun arkadaşım bence doktorun önerdiği antibiyotiği kullanmalısın

3 Beğeni

Ben kullanmıştım

3 Beğeni

Grip çok yayğın hale gelmiş durumda bir yandansa korona belası çıktı ortalığa yine.Doktorum sadece ateşin çıkarsa ilaç yazacağım söyledi ama çok şükür o da olmadı.Kızılcık çayı içtim,bol bol sıvı tüketdim,limonu suya sıkıp içtim böyle yani

3 Beğeni

Bugün de olursa mecbur kullanacam galiba

1 Beğeni

Bende de durumlar benzer, bugün okulda fenalaştım serum falan takıldı acilde. Tahlil yapıldı, dizanteri dedi doktor. Flagyl diye bir ilaç yazdı ama kadın doğum doktoruma sorup onay verirse kullanmamı söyledi. Doktorlarımdan biri kullanabilirsin dedi, diğeri çok uygun bir ilaç değil ama enfeksiyon var ilaç kullanmamak da çözüm değil dedi. İlacın kullanma talimatında ilk 3 ay kesinlikle kullanılmamalı, 3 aydan sonra da gerçekten gerekli durumlarda kullanılmalı yazıyor. Kafam çok karıştı, ilacın bebeğe zarar verme ihtimali korkutuyor ama enfeksiyonun daha çok zararlı olabileceğini de düşünüyorum. Ay kafam çok karışık​:pensive:

5 Beğeni

Yaaa canım benim :pleading_face: Çok geçmiş olsun. Enfeksiyon daha tehlikeli, bebeğe zarar verebilir. Bence ilacı kullan sen ilerlemeden. Nasıl bir hastalık ki dizanteri, nasıl belirti gösterdi sende ? :pleading_face:

2 Beğeni

Ya aslında dizanteri olarak değil boğaz reflüsü olarak başladı. Bende çok şiddetli boğaz reflüsü var, o başlayınca halsizlik ve üşüme de geliyor.

Sabahtan da ishaldim, o biraz tedirgin etti beni ama geçiririm br şekilde, çok kötü değilim derken okulda daha da kötü oldum. Derste bayılıyordum az kalsın, son iki dersime kadar zor dayandım, sonra idareye gittim artık ayakta duracak gücüm kalmayınca. Normalde ishal, kusma, halsizlik gibi belirtiler oluyor ama bende ishal ve halsizlik vardı

2 Beğeni

Ahhh yaa, kıyamam sana :pleading_face: Allah şifa versin canım benim :cherry_blossom: Şimdi nasılsın ?

2 Beğeni

Kötüyüm ya ilacı içtim mecburen, çok üşüyorum :pensive::sneezing_face:

1 Beğeni

Ahh kuzum yaa, çok üzüldüm. Rapor alsaydın bari, gitme yarın okula

1 Beğeni

Yarın dersim yok neyse ki kuzu ya, birkaç gün dinlenirim. Pazar günü sınavlar var okulda, kötü olursam, toparlayamazsam pazar günü rapor alırım

1 Beğeni

Bende 4 gundu hasdayim atesim yok buruç tikanib nefes ala bilmiyorum banada doktor ilac vermedi

1 Beğeni

Geçmiş olsun :bouquet:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim,umarım geçer bir an önce :pensive::cherry_blossom:

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun bol su ıhlamur c vitamini almaya çalışın :hibiscus:

3 Beğeni

Benim de kanım da crp sınırın üstünde çıktı, hiç şikayetim.yoktu asljnda doktor hem kanamadan dolayı hastanede yayista antibiyotik başladı hem de eve çıktığım da devam et dedi.sinirin az üstüydu aslında ama gerek gördü demekki.insan üzülüyor gerçekten.

2 Beğeni

:scream: gecmiş olsun arkadaşım :rose:büyük bir ikilem olmuş bence enfeksiyon daha zararlı olur. Başka uygun bir ilaç yok muymuş :melting_face:

3 Beğeni

Bir de salgın varmış bu aralar ishali çok duyuyorum içme sularından geliyormuş

3 Beğeni