Arkadaşlar hamilelikte astım tedavisi olan varmı. İlaç kullanan varmı ve hangi ilaçları kullanıyorsunuz .?
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim
Ben yaklaşık 7 senedir astım ilacı kullanmıyordum Çok da fazla semptom göstermiyordum. 20 gün önce hastalandım ve şiddetli balgamlı öksürük vardı. Şu an hala öksürüğüm devam ediyor ama geceleri nefes alamadan/kesilerek öksürerek uyanıyorum. Uyku nedir unuttum…Göğüs Hastalıklarına gideceğim. Eğer ilaç verirlerse kullanırım. Eğer kendinizi kötü hissediyorsanız siz de kullanmalısınız.
Geçmiş olsun, taze sıkım çörekotuyağı gece göğsünüze sürün havlu koyun üstüne öyle yatın ertesi akşam sırtınıza sürün yine havlu koyup yatın çok faydasını görüceksiniz, senelerce astım bronşitten o kadar çok çektim ki kaç kere zatürre geçirdim en kolay bu şekilde atlattım hep
Çok teşekkür ederim, denemediğim bir şey kalmadı. Kesinlikle deneyeceğim.
Göğü hastalıkları doktorum Ventolin ve Symbicort verdi. Size ne verdi?
Ventolin e dikkat edin benim mesela Ventolin e karşı hassasiyetim çıktı daha ağır hastalandım, hala kızıma buhar verirken aynı odada bile durmam kesinlikle
Ayy şu an cidden ne iyi geliyor ne kötü o kadar anlayamıyorum. Zor bir süreç, Rabbim yardımcımız olsun. Siz de dikkat edin kendinize
Bana da çok iyi bir doçent symbicort verdi bunu asla kesmeyeceksin dedi gebelikte kullanacaksın dedi. Symbicort astımı tedavi eden bi ilaçmış çok sorup araştırdım. Yıllarca da ventolin kullandım sadece anlık işe yarayan ve akciğerlerin gözeneklerini açtığı İçin ciğerleri delik deşik eden bi ilaç asla kullanmıyorum. Ama ağır astımım var gebeyken acilde bir kaç kere ventolin buhar verdiler herhangi bi zararı olmaz dedi acil doktoru ama sen yinede symbicort kullan tedavin olsun ventolin anlık etki eden ve tedavi etmeyen ilaç boşuna vücuduna girmesin. Parfüm koku toz vs bu süreçte uzak durmanı öneririm astımı dibine kaadar yaşayan bi hasta olduğum İçin söylemek istedim fikirlerimi Rabbim hepimiz sağlıklı gebelik nasip etsin amminnnn
Enfeksiyon geçirip astımınızı mı tetikledi? Nefes alamadığınız sanki ciğerleriniz kaskatı oluyor gibi değil mi ? Ben yaklaşık 10 gündür kullanıyorum Symbicort’u semptomlarım azaldı. Ventolinde de size katılıyorum, kortizon var geçen hafta çok kötüydüm çok fazla kullandım. Ama bu hafta baktım panikliyorum o zaman sıkıyorum… Benim korkum bu durumun kalıcı olarak kalması, inşallah kalmaz. Allah şifa versin ve yardımcımız olsun
Ek olarak Çam kozalağı şurubu iyi geliyormuş, benim doktorum izin verdi. Belki siz de denemek istersiniz
Astım hastası olarak çok sık enfeksiyon geçiriyorum. Çok özür dileyerek söylüyorum lavabo ihtiyacımı karsılayamıyordum nefessiz kalıyordum duş alamıyordum adım atamıyordum büyük bir göğüs hastanesinde profesör bir doktora gittim süreyyapaşada symbicortu kullan dedi benim doktorum dışında başka bi doktordu bu bu seni iyi edecek dedii tabi sonra baska tedaviler de gördüm ama şu an hamileyiim ve symbicorttan devam ediyorum sende düzenli olarak kontrole git göğüse ve takip ettir kendini. sevgiler