Hamilelikte apandis

Bu gün çok kötü bir ağrı ile uyandım devlet hastanesi erken doğum deyip başka hastaneye sefk etti kendi özel doktoruma gittim doğum söz konusu değil apandis olabilir dedi ağrın cogalirsa gel dedi bunu yaşayan var mı

Hamilelikte apandisit ağrısı genellikle sağ alt karın bölgesinde hissedilir. Ancak, hamilelik sırasında büyüyen rahim apandisitin yerini değiştirebilir, bu da ağrının tipik konumunu değiştirebilir. Ağrı genellikle ani başlar ve zamanla şiddetlenir. Diğer yaygın belirtiler arasında iştah kaybı, bulantı, kusma ve hafif ateş bulunur.

Hamilelik sırasında apandisit tanısı koymak zordur çünkü hamilelik belirtileri apandisit belirtileri ile karışabilir. Ultrason, bu durumda tanı koymada yardımcı olabilir, ancak bazen MRG gibi ek görüntüleme testleri gerekebilir.

Eğer hamilelik sırasında apandisit şüphesi varsa, derhal tıbbi yardım almak önemlidir. Apandisit, apandiksin iltihaplandığı ve tedavi edilmezse patlayabileceği ciddi bir durumdur. Bu, hem anne hem de bebek için yaşamı tehdit eden komplikasyonlara yol açabilir.

Tedavi genellikle apandiksin cerrahi yolla çıkarılmasını içerir. Hamilelik sırasında yapılan apandektomi, genel olarak güvenli kabul edilir ve hem anne hem de bebek için riskleri minimize etmek amacıyla özel teknikler kullanılarak yapılır.

Eğer apandisit belirtisi hissediyorsanız, hiç vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Erken teşhis ve tedavi, olası komplikasyonların önlenmesinde çok önemlidir.

Çok geçmiş olsun :pleading_face:

Çok teşekkür ederim bilgi icin