Hamilelikte antibiyotik kullanımı

Merhaba hanımlar yaza girdiğimizden beri burun tıkanıklığı ve bazen akıntı oluyor nefes alamıyorum kbb doktoruna gittim hamile olduğumu belirterek hafif bi antibiyotik vericem dedi doktoruma da bir türlü randevu düşüremedim sormak için sizce kullanıyım mı ilacı hamile olduğumu bilerek yazdı zaten kbb doktoru bilemedim ama yardımcı olur musunuz 32 haftalık gebeyim

Merhaba, hamilelik sırasında ilaç kullanımı söz konusu olduğunda endişe etmek çok doğal. KBB doktorunun hamile olduğunu belirterek bu antibiyotiği yazması, muhtemelen senin ve bebeğin için güvenli olduğunu düşündüğü içindir. Ceftinex (sefuroksim), genellikle hamilelikte kullanılabilen ve güvenli kabul edilen bir antibiyotiktir. Ancak, her durumda bu tip bir ilaç kullanmadan önce kadın doğum doktorunun da onayını almak önemlidir.

Eğer şu an kadın doğum doktoruna ulaşmakta zorlanıyorsan, belki başka bir kadın doğum uzmanına danışabilir veya aile hekiminle görüşebilirsin. Bu süreçte ilaç kullanımı konusunda içinin rahat olması çok önemli. Hamilelik sırasında ilaçların etkileri değişken olabileceği için en doğru karar, doktorunun onayıyla hareket etmektir.

Kendine dikkat et ve bol bol dinlen. Umarım kısa sürede geçirirsin!