Hamilelikte allerset kullanan var mı

Kızlar merhaba 12 haftalık hamileyim 3 ay önce doktora gittim kuru egzama teşhisi koydu ilaçlar verdi kullanıyordum fakat hamile olduğumu öğrenince bıraktim. Kaşıntıdan duramıyorum doktorum allerseti kullanabilecegimi söyledi ama zorda kalmadıkça kullanmıyorum. Aşırı derecede ellerimde vücudumda kaşıntı oluyor. Allerset kullanan var mı aranızda

@Serife merhaba aramıza hoş geldiniz gebeliğiniz hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts::bouquet: gebelikte allerset kullanımı Önerilmez aslında ama doktorunuz kullan dediği için birşey de diyemiyorum, başka bir doktordan da fikrinizi alsanız mı kararsız kaldım bende çünkü

1 Beğeni

Alerji ilacı bilinenin aksine doktorlar riske göre ilaç yazıyor yani kullanilmamasi gereken bir ilacı bile yazıyorlar çünkü kullansa basit bi yan etki olacak belki ama kullanılmasa bebeğe zararı olur içiniz rahat etsin istiyorsanız tekrar başka doktora danışın ama zararı yok

1 Beğeni

Merhaba. Ben beş yıldır kronik idiyopatik ürtiker hastasıyım. Beş yıldır her gün günde 1 defa zyretec isimli antihistamik kullanıyorum. İcmeme gibi bı şansım yok maalesef icmedigim zamn şiddetli acı kaşıntı yaşıyorum vücudum kabariyor ilaç içmezsem asla geçmiyor. Hamile kaldığımi öğrendiğimde doktoruma durumu anlattım ve allerset isimli ilacı kullanmamı söyledi gebelerde bunu kullanıyoruz dedi. B grubu bı ilacmis zaten. 14+2 haftalık gebeyim hergun bı ilacı içmek zorunda kaldım. Bebeğimde Allah’a şükür şu ana kadar bir sorun yasamadim

1 Beğeni

Bende kullandım. Öncesinde de Blaxten kullanmıştım. Cildiyeci Allerset kullan dedi. Onu da günde bir içmem lazımken iki güne üç güne bir içtim. Sonrasinda da ürtikerim azaldı hiç içmiyorum. Dr onay verdiyse endişelenme derim.:blush:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim kızlar zorda kalmadıkça icmemek için direniyorum ama kaşıntım da dayanılacak gibi değil. İçimi rahatlattınz çok teşekkür ederim :pray:

Hosbuldum teşekkür ederim :pray: yarın tekrar soracağım doktora kullanan da cokmus aslında