Mantar olabilir doktoruna soyle fitil verir
Benim de yeşil oluyo da, bakalm 15 nisan da gidicem o zaman sorucam bnım akıntının kokusu sanki adet olmuşum gibi kokuyo bn bile rahatsız oluyorum bilmiyorum ki nie
Yeşil renkte olması genelde enfeksiyon olduğuna işaret oluyor. Bir doktorunuza sormakta fayda var
Kaşıntı fln yok ama
Hm 15 nisanda randevum erkene mi alsam
Kokusu neden bu kadar âdet kokusu gibi anlamıyorum ya bi farkı yok ya
Yeşile benzer tam ayırt edemiyorum da doktoruma beyaz akıntım oldugunu soyeldim oda bana bebek baskı yapiyir diye oluyor dedi yarın devlet Hastanesi’nde 24 saatlik idrar testi verecem zaten protein kaçağı varmı yokmu bakılacak onda çıkar zaten
35+4 herkese merhaba. İki gündür düzensiz sancım var özellikle vajinada sızlama bel ağrısı bugün yoğun kıvamda akıntım geldi ilk defa başıma geldi sizce sebebi nedir ? Yaşayan varmı
Merhaba 35+4 haftada olduğun için, bu tür düzensiz sancılar ve vajinal sızlamalar doğumun yaklaştığının işaretleri olabilir. Özellikle yoğun kıvamda akıntının gelmesi, vücudunun doğuma hazırlık yaptığını gösteriyor olabilir. Bu akıntı, nişan gelmesi (mukus tıkacı) olabilir. Mukus tıkacı, rahim ağzını kaplayan ve enfeksiyonlardan koruyan bir yapıdır. Doğuma yaklaştıkça bu tıkaç düşebilir ve bu da yoğun, bazen kanlı veya açık renkli bir akıntı şeklinde kendini gösterebilir.
Düzensiz sancılar da genellikle Braxton Hicks olarak bilinen yalancı sancılar olabilir. Bu sancılar doğum sancıları kadar düzenli değildir, ama rahmin doğuma hazırlık yaptığını gösterir. Ancak, sancılar düzenli hale gelirse ya da şiddetlenirse, bu gerçek doğum sancıları olabilir.
Ne Yapmalısın?
-
Sancıları Takip Et: Eğer sancılar düzenli hale gelmeye başlarsa (örneğin her 5-10 dakikada bir geliyorsa), bu doğumun başlamak üzere olduğunu gösterir.
-
Akıntıyı İzle: Eğer akıntı daha yoğun hale gelir, kanlı ya da su gibi şeffaf bir sıvı şeklinde gelirse, bu suyun gelmesi olabilir ve hemen doktorunu araman gerekir.
-
Dinlen: Bu aşamada bol bol dinlenmeye çalış ve vücudunu çok fazla yorma.
Eğer endişelerin varsa veya sancılar artarsa, doktoruna danışmak en iyisi olacaktır. Doğumun yaklaştığı bu dönemde her şey normal ilerliyor gibi görünüyor, ama doktorunun da durumu kontrol etmesi rahatlamana yardımcı olabilir. Kendine ve bebeğine çok iyi bak!
Kızlarr 23 haftalık oldum uzun zamandır akıntım tam yeşil geliyor normalde beyaz oluyodu sizce bebeğe zarar verir mi yada doğum sırasında tehlikeli mi böyle olan var mı
Enfeksiyon olabilir vajinal enfeksiyonlar genelde bebeğe zarar vermez ama tedavi edilmezse normal doğumda bebeğe bulaşma riski olabilir( enfeksiyon türünü bilmediğim için kesin konuşamıyorum ) doktora gidin 23 haftalıkmış gebelik doğuma kadar tedavi edilir geçmiş olsun
Bende de oldu doktor donaxyl diye bi fitil yazdi canim. O iyi gelmişti
Bende çok kullandım ondan ama sadece kullandığım zamanlar iyiydi sonra tekrarlıyordu
Hamilelikte sarı akıntı zamanı çocuğa bi şey olurmu?
Benim de hamile olduğum günden beri sarı akıntım var. Doktora bilgi verdim. Tamam normal dedi. Siz de yine de bi bilgi verin
Benimde çok açık sarı akıntım vardı bugün sordum kokusuzsa ve koyu olmadığı sürece sıkıntı yok dedi.
Sebebi neymiş ya da enfeksiyon kaynaklı olup olmadığına baktı mi
8 haftalık hamileyim bugün ilk defa biraz sarı akıntım oldu bu kötü bişey mi korkulacak bişey mi sizin başınıza geldi mi ?
Bende 30 haftalik hamileyim bu hafta surekli sari akintim var bende korkuyorum acikcasi
Enfeksiyondan diyorlar ama bebeğe zarar verirmi acaba