Merhaba anneler biliyorum uzmanlar paketli gıda tüketmeyin diyor ama boğazı tutmak mümkün değil. Hangi paketli gıdaları tüketiyorsunuz
Kendime bu konuda sınır koydum ben. Bir gündüz ve bir de akşam yemeğinden sonra paketli gıda yiyorum. Mesela gündüz canım çikolata çektiyse bir paket çikolatalı gofret ile sınırlıyorum. Şekerimi dengelesin diye de süt içiyorum (bu bir bilgi değil, ben süt içince dengelenmiş gibi hissediyorum ). Akşam da çok canım çekerse cips yiyorum, o da bir küçük kase kadar. Bazen gerçekten bunların yerini tutabilecek doğal şekerli şeyler de yesen yine tutmuyor. Nefsimiz sonuçta. Kendime sınır koymam iyi oldu
Ben her gün olmasa da arada bir kendimi ödüllerindiriyorum. Paketli gıdalardan ben de cips tüketiyorum. Kücük paket alıyorum ki durması kolay oluyor. Cipsi kızınızdan gizli mi tüketiyorsunuz? Bebeğimle beraber cips, jelibon vs yemek istiyorum ama örnek bir anne de olmak istiyorum. Çocuğunuza bu konuda nasıl kısıtlama getirdiniz
Abur cubur konusunda evde de kurallarımız var. Kızım artık 4 yaşında olduğu için hâliyle aklı da eriyor ve istiyor. Onun günde bir defa ve bir tane yeme hakkı var. Bazen sinema saati yaptığımızda esnetebiliyorum. Zaten abur cubur aşığı bir çocuk olmadı çok şükür. Hiçbir yemeği de seçmez, meyvelerini de muhakkak yer her gün, düzenli beslenmesi var yani. O yüzden ondan gizli yemiyorum. Görse de isteyen bir çocuk değil
Kızlar cipsi yediniz mi yada aşerdiniz mi hiç çünkü canım çok istiyo ve ben çok fazla değil ama yiyorum zararlı ama napalim
Aşırıya kaçmadan yemek istediğini ye
Canım ne isterse yiyorum ama artık biraz dikkat edicem ipin ucu kaçmaya başladı
Eşim sayesinde dikkatli yiyorum fazlasına kızıyor
eşimden gizli gizli yerdim hep
Hahaha buda iyi
Canım noodle çekiyor hem de acı
Ayyy benimde körili tavuklu of of
Ben bu hafta dr a gittiğimde özellikle dordum cips yiyebilir miyim diye dr bana doğrudan bebeğe zararı yok anneye kilo aldırıyor diye biz yemeyin diyoruz canın çektiğinde bir avuç yiyebilirsin dedi
Ben bazen cips verdim sen de ye bal şeker olsun
Miden hassas ama ye gitsin
Benim canımda sürekli cips yemek istiyor neredeyse 2 3 günde 1 paket cips yorum bazen günde 1 oluyor
Benimde fıstıklı cips canım istemişti, burnuma nasıl koktu nerden koktu bilememistim fıstık yedim yok gitmedi etkisi, gittim aldım 1 tane aldım ve isteğim gitti aşırıya kaçmadikca bence sorun olmaz.
Arkadaşlar sorum şu olacak Siz eve aylık Alış verişinizde eve lazım olan atıştırmalığı nasıl yani ne kadar alıyorsunuz?ki o size ay sonuna kadar yetiyor. Yani atıştırma istediğiniz zaman dolaptan alıp yiye biliyorsunuz.
Eve atıştırma alıyoruz 1 güne bitiyor. Bu durum canımı çok sıkıyor Sizce atıştırma olarak ne alınmalı ve ne kadar atıştırmalıklar alınmalı ki ay sonuna kadar gitmeli. İstediğim zaman alıp dolaptan yiye bileyim yani.
Bunu biz bilemeyiz çünkü evde neyi ne kadar sürede yiyebileceğinizi siz bilebilirsiniz ve hangi şey çabuk bitiyorsa ona göre stok yaparsınız
biliyormusun atıştırmalıklar da pahalaşmış diye stok yapılacak birşey bulamıyorum aslında. Yani atıştırma olarak ne olursa olsunda. Evde hep bulunsun.
O yüzden öneri istemiştim. Teşekkür ederim Nuran