Hamilelikk

Merhaba arkadaşlar ben henüz 5 haftalık oldum ama sigara kullanıyorum uzun zamandır fakat bırakamıyorum ama bu aralar midemi bulandırıyor ama bırakamıyorum

Merhaba canım, hamilelikte sigara kullanımı konusunda endişelenmen çok doğal. Hamilelikte sigara içmek, hem senin hem de bebeğin için ciddi sağlık riskleri taşıyabilir. Ancak, sigarayı bırakmak kolay olmayabilir ve bu konuda yardım almak çok önemli.

Sigara Kullanımının Hamilelikteki Etkileri:

• Düşük Riski: Sigara içmek, düşük yapma riskini artırabilir. Ayrıca, erken doğum riski ve düşük doğum ağırlığı gibi durumlar da sigara içen hamilelerde daha yaygın olabilir.

• Bebeğin Gelişimi: Sigara içmek, bebeğin oksijen alımını sınırlayabilir, bu da bebeğin organlarının sağlıklı bir şekilde gelişmesini engelleyebilir. Aynı zamanda, doğumdan sonra bebekte solunum problemleri ve zihinsel gelişim gerilikleri gibi riskler artabilir.

• Preeklampsi ve Diğer Komplikasyonlar: Sigara içmek, hamilelikte yüksek tansiyon ve preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) gibi komplikasyonların riskini artırabilir. Ayrıca, plasenta problemleri, erken doğum ve doğum sonrası kanama gibi durumlardan da sorumlu olabilir.

Sigara İçme İsteğini Azaltmak:

Hamilelik sırasında sigara içme isteğini azaltmak zor olabilir, ancak bu konuda birkaç adım atmak faydalı olabilir:

1. Hamilelikte Sigara İhtiyacını Anlamak: Mide bulantısı gibi hamilelik belirtileri nedeniyle sigara içme isteği azalabilir, bu aslında bir avantaj olabilir. Sigara içmenin zorluklarıyla başa çıkabilmek için bu doğal uyarıları dikkate alabilirsin.

2. Destek Almak: Sigara bırakma sürecinde destek almak çok önemli. Doktorunla bu konuda konuşarak, sana yardımcı olabilecek bir plan oluşturabilir ve ihtiyacın olan destek ve rehberliği alabilirsin. Sigara bırakma tedavisi veya danışmanlık desteği, süreci daha kolay hale getirebilir.

3. Yavaşça Bırakma: Sigara bırakmayı hemen başaramıyorsan, yavaşça azaltma yöntemi de faydalı olabilir. Her gün içtiğin sigara sayısını azaltmak, vücudunun alışma sürecine yardımcı olabilir.

4. Alternatif Yöntemler: Sigara içme isteğini bastırmak için sağlıklı alışkanlıklar geliştirebilirsin. Örneğin, derin nefes egzersizleri yapmak, sağlıklı atıştırmalıklar tüketmek veya yürüyüş yapmak isteğini azaltabilir.

Sonuç olarak:

Hamilelikte sigara içmek, bebeğinin sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratabilir, ancak bu konuda atılacak ilk adımı atmak çok önemli. Bırakmak, senin ve bebeğinin sağlığı için çok daha iyi olacak. Doktorundan destek alarak, sigara bırakma sürecinde yardımcı olacak yöntemleri ve seçenekleri keşfedebilirsin. Kendine çok dikkat et, bu süreçte yalnız değilsin! :sparkling_heart:

Haklısınız ama nasıl bırakacağımı bilmiyorum ve bu bebeği çok istiyordum

Evet seni anlıyoruma ama canın sigara istediği zamanlarda bebeğini düşün ve içtiğinde ona nasıl bir kötülük olacağını düşün

Ben günlük bir paket içiyordum,birini söndürüp birini yakıyordum,hamile olduğumu ogrenince kendi kendime dedim kalp atışını duyduğum gün icmicem,10 gün boyunca içtim ve kalp atışını duyduğum anda beynimden sildim,nasıl oldu anlamadim,şuan hiç aklıma bile gelmiyor,hatta geçen içilen bir ortamda bir tane yaktım,ağzıma götürmeyi bile istemedim,öyle ilginç ki tiksinmedim de…çok içten bir dua ettim sanırım,hamileliğimden 6 ay önce annemi kaybetmiştim,o sebeple başlamıştım,bebeg içinde aniden biraktim