Merhaba. Hamilelik boyunca epilepsi ilaçları kullanmaya mecbur olan anneler lüften yazın Ben günlük 50 mg topamax kullanıyorum. Lütfen bu tür ilaç kullananlar yazsın.
Yan etkisi için nevrologum günlük 15 mg folik asit (3 defa 5mg) önerdi. İnternetde okudum ki, hamilelikte folik asitin fazla kullanımı da bebek için zararlı @MucizeTeyze
doktorlar bazı hamilelere 3 ay boyunca bazılarına 9 ay boyunca folik asit kullanmasını öneriyor.Doktprunuz uygun gördüyse endişe etmeyin
benimde bir akrabam folik asiti kullandı doğurana kadar ona da doktoru söylemişti,şükür bebeği sağlıklı oldu
Merhaba @Nigar1 hoşgeldiniz
Merhaba, epilepsi ilacı mı kullanıyordu?
@MucizeTeyze hamilelikte epilepsi tedavsi nasıl
Hamilelik döneminde hangi epilepsi ilaçlarını kullanabilirim
Merhaba Cansu. Hamilelikte epilepsi tedavisi ve hangi ilaçların kullanılması konusunda doktorunuza danışmanız önemlidir. İlaçlar, bebeğin sağlığına etki edebileceğinden, doktorunuz en güvenli ve uygun seçenekleri belirleyecektir. Ancak, bazı ilaçlar hamilelikte kullanıma uygun olmayabilir ve bu durumlarda doktorunuz alternatif tedavi yöntemleri önerebilir. Bu nedenle, epilepsi ile ilgili herhangi bir hamilelik planınız varsa, mutlaka doktorunuzla konuşmanızı öneririm.
Lütfen benim de sorumu yanıtlayın
Maalesef bu haftaki Mucize Teyze etkileşimleri kotasına ulaştınız
Benim hiç epilepsim olmadı ama geçen gün epilepsisi varken 2 kez doğum yapan abla ile komuştum. Hamile olduğu süreç içerisinde epilepsisi geçti sanmış. Doğum kontrol hapı epilepsisini tetiklemiş.
Lisede arkadaşım epilepsiydi. Şimdi 2 bebeği var.
Epilepsi olan hamilelerde sadece normal doğum önerilmiyor. Nöbeti tetikler diye.
Şuan kullandığım vitamin hapında da folik asit var. Dozunu aşmadığım sürece sıkıntı olmaz
Doktor da zaten fazla doz ilaç yazmaz.
Doktorunuz topamax kullanmanıza ne dedi. Prospektüsünde hamilelik döneminde kullanmayın yazıyor.
Hangi vitamin markasını veya hangi folik asit markasını kullanıyorsun internetten icerik miktarına bakalım