Tekrardan merhabalar şimdi sizelere bir sorum daha olacak, ben hamilelik öncesi 2 kutu folbiol ve folbetake adında iki folik asit bitirdim. Ve gittiğim doktor suanki doktorum değildi ve hastane bir tıp merkeziydi doktorumuzda doğum yaptirmiyordu. Hamile kalınca bana ilk 3 aya kadar en fazla yardımcı olabileceğini söyledi sonrası için de başka doktor araştırmam gerektigini belirtti. Ben hamile kaldım ve bana folega adında bir folik asit önerdi ve içeriği folit asit & OMEGA 3 & vitaminler ama o folik asiti bulamadım kendisiyle konuştum o zaman içinde OMEGA üç içeren bir folik asit kullanmak gerektiğini söyledi ve elenatal 2 yi önerdi. Elenatal hamilelik öncesi, elenatal 2 hamilelik, elenatal 3 hamileliğin sonuna doğru kullanılan bir serisi var. Neyse ben 2’yi aldım ve internetten araştırdığımda hamileliğin 2. Ve 3. Trimesterinde kullanılır yazıyor ben daha kullandığımda çok küçüktük ilk öğrendiğim zamanlardı neyse ben başka doktor buldum ve onunla devam ediyorum şuan ona ilk gittiğimde folik asit kullanıyorum şuan demiştim o zaman bitince haberleşelim dedi. Folik asit bitince ben doktoruma mesaj yazdım, hangisini kullanabilirim diye o da bana Gebyfoll Omega3 kullanacağımı ve OMEGA 3 e artık başlayabilir tarzı bir şey söyledi. Benim kullandığım ilk folik asitte zaten OMEGA 3 vardı şimdi mi kullanmamız gerekti diye kafamda bir soru oluştu. Doktoruma bunu sordum ama çok yoğun olduğundan o zaman geri dönüş yapmamıştı bana bu konuyla ilgili. Bende her gittiğimde sormayı unutuyorum. İlk kullandığım folik asiti bebekte herhangi bir zararı olur mu ? Folik asit miktarı fazla değil sonuçta hamilelerin günde alması gereken folik asit 400 mikrogram. Folik asit miktarı almam gereken kadardı sadece OMEGA 3 ü erken almış oldum. Bir şey olur mu acaba
Hayır bir sıkıntı olmaz
Evet sorun olmaz rahat olun
Ben 2 kizimada hic icmemistim folikasiti ama bunda devamli doktorlar soruyor folikasiti kullaniyormusun kullan falan diolar bende bazen iciyorum bazen icmiyorum
Ilk gebelıgım tedavi ıle oldu ve oncesınde baslamıstım folık asıte. 12 haftaya kadar kullandım. Sonradında elenatal kullandım 3 kutu falan. Icerık olarak daha zengın eczacım da oyle dedı zaten. Sımdı gebelıgı 10 haftalıkkrn ogrendım yanı folık asıt vs kullanmadım. Doktır yınede bır kutu kullan dedı devlettekı bende omcekı ozel dokyprum elenatal demıstı ondan aldım kullanıyorum. Bı sıkıntı olmaz sızınde syres gapmayın
Bende öyle tahmin ediyorum
Çok teşekkür ederim, ama işte aklimda nasıl bir şüphe kaldı bir bilseniz
Ben öncesinde de sonrasında da devam ettim haftaya bir daha kontrolüm var ne zamana kadar icmeem gerektiğini o zaman soracam ama bence artık yeterli gibi. Gerçi şuan kullandığım sadece folik asit değil vitaminlerde var içinde
Elenatal 1 mi yoksa 2 mi kullanıyorsunuz peki şuan
Kaç haftalıklsiniz
Şuan 11+6, 12 haftalık yani
Bence bir hafta daha kullanın yeterli olur
Zaten anca 1 hafta 10 günlük falan kaldı içinde de
1 aldım. Bıtmek uzere 2 ye gececegım