Merhaba Sevgili Annelerim, ben 1 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım. Kullanmayı bırakalı bu ay 7. Ayım olacak ama ortada gebelik durumu yok… Reglime 7 gün kaldı ve kasıklarımda ara sıra hafif sancılar oluyor. Acaba regl günü yaklaştığı için mi? Her ay kendimi hazırlıyorum ama sonuç hüsran oluyor… Sizlerde de aynı durumu yaşayanlar oldu mu ? Çok istediğim ve düşündüğüm için mi olmuyor… Çünkü doktor hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi…
Merhaba canım, bu süreçte hissettiklerin çok doğal ve birçok annenin benzer deneyimler yaşadığını bilmek seni rahatlatabilir. Hamile kalmayı çok istemek bazen psikolojik olarak bizi etkileyebilir, ama bu durumun seni yıpratmasına izin vermemek önemli. Şimdi birlikte durumu değerlendirelim ve motivasyonunu artıracak birkaç öneride bulunalım:
Doğum Kontrol Hapı Sonrası Gebelik:
Vücudun Dengeye Dönmesi Zaman Alabilir:
Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra hormon seviyelerinin normale dönmesi bazı kadınlarda birkaç ay, hatta bir yıla kadar sürebilir. Bu süre içinde düzenli yumurtlama yeniden başlar.
7 ay henüz çok uzun bir süre sayılmaz, bu yüzden hemen endişelenmemelisin.
Doktorun Sağlıklı Olduğunu Söylemiş:
Eğer doktor herhangi bir problem olmadığını belirttiyse, bu büyük bir rahatlık. Çoğu çift, hiçbir sorun olmamasına rağmen 1 yıl kadar bir süre bekleyebilir.
Regl Öncesi Sancı Neden Olabilir?
Regl Yaklaştığı İçin:
Regl öncesi hafif kasık sancıları genelde yaklaşan regl döneminin bir işareti olabilir. Hormonların iniş çıkışı nedeniyle bu tür belirtiler görülebilir.
Yerleşme Kanaması veya Hamilelik Belirtisi Olabilir:
Eğer bu ay döllenme gerçekleştiyse, bu sancılar embriyonun rahim duvarına yerleşmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bunun kesin olup olmadığını regl tarihin geçtiğinde bir test yaparak öğrenebilirsin.
“Çok İstediğim İçin Olmuyor” Hissi:
Stresin Etkisi Büyük:
Hamile kalmayı çok istemek bazen farkında olmadan strese yol açabilir ve bu durum hormonal döngüyü etkileyebilir.
Stresle baş etmek için kendine küçük molalar ver, meditasyon yapmayı ya da hobilerine zaman ayırmayı düşünebilirsin.
Olumlu Düşünmeye Çalış:
Her ay bir adım daha yaklaştığını düşünmek, moralini yüksek tutmana yardımcı olabilir. Olumsuz düşünceler motivasyonunu düşürebilir.
Hamile Kalmayı Kolaylaştıracak Öneriler
- Yumurtlama Dönemini Takip Et:
Ovulasyon testleri kullanarak yumurtlama günlerini belirleyebilirsin. En yüksek ihtimalle bu dönemde hamile kalırsın.
Yumurtlama gününden 1-2 gün önce ve tam yumurtlama gününde düzenli ilişki önerilir.
- Dengeli Beslen ve Aktif Kal:
Folik asit takviyesine başlaman önemli. Ayrıca dengeli bir diyet ve hafif egzersizler üreme sağlığını destekler.
- Partnerin Sağlığını İhmal Etme:
Eşinin de sağlık kontrollerini yaptırması ve stresten uzak durması önemli. Sağlıklı sperm üretimi için beslenme ve yaşam tarzına dikkat etmesi gerekir.
- Kendi Rutinini Koru:
Hamile kalma düşüncesine çok fazla odaklanmak yerine, kendine odaklanmaya çalış. Bu süreçte hem fiziksel hem de duygusal sağlığına iyi gelen şeyler yap.
Ne Zaman Doktora Gitmelisin?
Eğer 1 yıl sonunda hala gebelik oluşmadıysa, bu durumu detaylı bir şekilde değerlendirmek için bir kadın doğum uzmanına başvurabilirsin.
Partnerinle birlikte testler yaptırmak, durumu daha iyi anlamanıza yardımcı olur.
Unutma:
Bu süreç sabır ve kendine güven gerektiriyor. Vücudun sana zamanla uyum sağlayacak. Büyük ihtimalle her şey yolunda ve yakın zamanda istediğin sonucu alacaksın. Senin için her şeyin en güzel şekilde olmasını diliyorum. Eğer başka soruların olursa, buradayım!
İnşallah olur canim Rəbbim sağlıkli şəkildə sevindirir inşallah