Sakatat, ciğer, işkembe,şırdan,kokoreç,dip balıkları (karides,ıstakoz,vs
Ciğer A vitamininden zengin olduğu için önerilmez
Ciğer yenmediğini bilmiyordum, öğrenmiş oldum Zaten çok sık yemem ciğer, pek sevmem ama eşim ayda bir kere yedirmeye çalışır bana
Annem, Kurban bayramı yaklaşıyor diye sürekli hatırlatıyor sakın ciğere dokunma diyor. Sanırım ciğer bebekte doğum lekesi cikariyormus. Dip not düşeyim
ben ciyer yemiştim tavuk ciğeri olur ya 2 defa yemişliğim var hamile olduğumdan beri
Tavuk ciğerini bilmiyorum ben dana ciğerinden bahsettim. Onu belirtmemisim pardon
yok onu yemiyorum ben
Evet annem bana hamileyken ciğere dokunmuş ve elimin üzerinde aZ bir lekesi var belirgin bir şekilde
Yani kızlar ben herşeyin vitamini farklıdır diyerek bilmeden sucuk da yedim kurban da kestik şükür için et de yedim her türlü 1 kere salam yedim canım çekmişti çok şükür hiçbirşey olmadı herkes dedi ooo sucuk yeme şöyle böyle Kayınvalidem olsun herşey den beslen dedi yani ciğeri evet biliyorum yemedim hiç belki onun dışında tolerans olabilir
bnde herseyi yedim abartmadikca sorun yok bence herseyden azar azar vitamin almak lazim
Bu yazdıklarını da dozunda yersen bir şey olmaz yani oturup koca bir ananas yemedikçe sanmıyorum yani sıkıntı olsun. Hamilelik dışında da her şeyin fazlası zarar zaten ben maydanozda yedim, ananasta.Dünde bir tane hurma yedim doğal folik asit
Evet evet maydanoz düşük yapıyormuş öyle bişey annem ilk hamile kaldığımda sakın maydanoz yeme demişti hurma da dün 1 kere iftar olduğu için yedim ananas tarzım değil olsa olmasa da yemem herhalde evet doğru söylüyorsun canm
Hurma yenmiyor mu… ben faydalı biliyordum yiyordum
Hurma yenmesi sakıncalı mı canim
Kuru hurma değil ama cennet meyvesi denilen yaş hurma var ya o sakıncalı diye biliyorum bende
Bende Medine hurması ara ara 1 tane yiyorum. Teekkur ederim
Allahım Allahım kendim yaparsam ciğer severimde yerimde… ananas ba yı lı rım…kuru hurma keza ramazan önceside günde 2,3tane yerdim ki hep üstelik doktor derdi ye diye tatlı krizleri için yenmemelimiymiş ?
Ha iyi bnde ramazan girdi ya hurma da severim 2-3 tane yemiştim dün
Sakatat ozellikle ciger toksik icerik barındırma ihtimalinden dolayı onerilmiyor. Dip balıkları ve kabuklu deniz ürünleri civa icerme ihtimalinden dolayı onerilmiyor. Çiğ et, tavuk, balık ve sushi parizit icerme riskinden dolayı onerilmiyor. Salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş, özellikle ısıl işlem görmüş şarküteri ürünleri de içerdikleri katkı maddesi ve ısıl işleme maruz kalması sebebi ile onerilmiyor. Ananas, maydanoz ve hurma sakıncası olmayan şeyler dozu aşırı olmadığı sürece.