Hamile ve uçak yolculuğu

Ablalar bişey sorucam ben 34 haftalık hamileyim uçakla yolculuk yapacam yapabilir miyim ?? Doktor rapor felan yazıyor mu hanı gidebilir gibisinden

Evet doktorun rapor vermesi gerekiyor ucakla seyahat etmesinde sakinca yoktur diye. Ancak dikkat edin 36. haftadan sonra rapor olsa da almiyorlar.

Hadi ya ben en az iki hafta orda kalacam ve son adet tarihime göre şuan 35 haftaliğim bebek gelişimi olarak da 34 nasıl olcak

Nasıl mi olacak evinde oturup doğumunu bekleyecn canısı:hibiscus::sweat_smile::hibiscus::sweat_smile::mending_heart::mending_heart:

2 Beğeni

Thy ve Pegasus’ta kural bu. Zaten basinc nedeniyle dogum tetiklenebilir son haftalarda. Maalesef izin vermiyorlar. :woman_shrugging: Giderseniz, gittiginiz yerden ucakla dönemezsiniz. Doktorun da raporda 34 haftalik olduğunu belirtmesi gerekiyor.

1 Beğeni

Bebeğin gelişimi THY yollarını ilgilendirmiyor sistemde siz kaç haftalık hamilesiniz ona bakıyorlar, doktordan izin belgesi almanız lazım ki 34. Hafta son diye biliyorum ondan sonra izin belgeniz dahi olsa hiç bir hava yolu kabul etmiyor

1 Beğeni

Birşey sorcam biz soylemezsek onlar nasıl anlıyorlar yada biz küçük soylesek anlarlar mi

Anlamalarını gectim, bir sorun olduğunda hem vicdanen hem kanunen düşeceğiniz durumu düşünün. Basınç doğumu tetikleyebilir, kanamaniz olabilir.

Bilet alırken gebeliginizi kaç haftalık olduğunuzu bildirmeniz gerekiyor hadi diyelim hiç hamile olduğunuzu belirtmediniz dünya kadar xr cihazindan nasıl geçeceksiniz?

Merhaba ben 36 haftalık hamileyken yolculuk yapmıştım hiçbir sorun çıkmamıştı Allah’a şükür Doktor da rapor yazıyor zaten o x ray cihazlardan da geçmene hiç gerek yok hamileyim dediğin zaman zaten sokmuyorlar oradan :blush:

Onlar XR cihazı değil metal kapı dedektörü bende havalimanında çalışıyorum hergün geçiyorum defalarca kez bi zararı yok yani avmde de hiç yandan geçmedim bugüne kadar hep kapıdan geçiyorum çocuğumda gayet sağlıklı dün perinatoloğa gittim herşeyi iyi güzel hiçbir sıkıntısı yok dedi. Korkmanıza gerek yok kapıdan geçebilirsiniz asıl çantalarınızı geçirdiğiniz kısım XR ve perde aralandığında dışarıya da geliyo o x ışını o daha tehlikeli siz kapıdan geçmek istemediğinizde xr cihazının daha yakınından geçmiş oluyorsunuz daha fazla x ışınına maruz kalmış oluyorsunuz.

1 Beğeni

Burada sorun xr cihazı değil hanfendi uçak yolculuğu yaparken hamile olduğumu söylemesem ne olur diye sorulmuş hazır hava alanında çalışıyor musunuz bence bu soruyu en iyi siz cevaplarsiniz

Siz sormuşsunuz hamile olduğunuzu söylemeden o kadar XR cihazından nasıl geçiceksiniz diye bende o cihazların XR olmadığını açıkladım. Biz insanların kontrollü bir şekilde limana girmesinden sorumluyuz uçuşta geçerli kuralları uçuş firması görevlileri bilir ama sabah sizin için sorup öğrenirim. Birçok insan çalışıyor orda da sonuçta herkes prosedürü doğru uyguluyor diye bişi yok. Bende kedilerle uçtuğumda aşıları tam olmalı kuduz aşısı iç dış parazitleri olmuş olmalı karneleri olmalı diye birsürü yönerge vardı bilet alırken araştırıp okuduğum telefonla kedilerle uçmak için rezervasyon yaptırdığımda sorup öğrendiğim ama kontuara gidip kedileri teslim ederken ne karnesine bakıldı ne kontrol edildi karnesi var mı var aşıları tam mı tam sadece bunları sordu görevli kişi. Demem o ki hanımefendi hiçbişi söylemeden yürüyüp gidip binmeye kalksa hiç kimse bişi sormayabilir ama sorup belge de isteyebilir bunun bir garantisi yoktur ve kendini riske atıp böyle bir işe kalkışmaması gerekir benim fikrimce. Ben 21 haftalık hamileyim daha dün uçağa binip izmirden istanbula geldim kabin bagajım vardı zaten ne kontuara gittim görevliye konuştum ne bi belge gösterdim. Telefondan qr biletimi okutup geçtim güvenliklerden onlara da hiç ben hamileyim kapıdan geçmicem demedim. Uçağa binerken de kimliğimi verdim ve girdim kimse durdurup hamile misiniz diye sormadı. Birde her havalimanında prosedür değişebilir. Mesela 100ml üstü sıvılar İstanbul havalimanında son güvenlik kontrolünden geçmez ama Kahramanmaraşta geçebiliyor veya izmirde tüm metal eşyalar ilk güvenlik kontrolünde çıkartılırken İstanbulda böyle değil.

Açıkçası beni enterese eden bir durum yok :grinning:20 gün sonra zaten doğum yapıcam uçağa bineceğim de Yok

Istanbul için doktor öneriniz varmı, Balat hastanesi rapor vermiyoruz sorumluluk istemiyoruz diyip kesip attı. 35 haftada uçmak istiyorum hangi doktor rapor verir ( muayene de sonra tabi kendileri de görsün Sknti olmadini )