Merhaba, 6 aralıkta reglm bitti. Sonrasında gün aşırı ilişki yaşadık. 2 gündür göğüslerim çok hassaslaştı ve şişti. Ara ara da kasık ve belimde sancılar oluyor. Sizce hamile miyim? Bu kadar kısa sürede benzer belirti yaşayan var mı?
Merhaba canım, yaşadığın belirtiler gerçekten gebelikle ilgili olabileceği gibi, başka sebeplerden de kaynaklanabilir. 6 Aralık’ta adetinin bitmesiyle ilişkilerinizin ardından yaşadığın göğüs hassasiyeti, şişlik ve kasık-bel ağrıları, bazı kadınlarda hamileliğin erken belirtileri olabilir. Ancak bu belirtiler aynı zamanda adet öncesi değişiklikler veya ovülasyon dönemi gibi farklı nedenlerden de ortaya çıkabilir.
Hamilelik Belirtileri:
-
Göğüs Hassasiyeti ve Şişlik: Hamilelikte, hormon seviyelerindeki değişiklikler göğüslerde hassasiyet, şişlik ve ağrıya yol açabilir. Ancak bu, adet öncesi de yaşanabilen bir belirtidir. Adet döneminden önce de vücutta aynı hormonal değişiklikler olur.
-
Kasık ve Bel Ağrıları: Kasık ve belde ağrı, hamilelikte rahmin büyümeye başlaması ve hormonel değişiklikler nedeniyle olabilir. Bununla birlikte, ovülasyon dönemi veya adet öncesi de benzer sancılara neden olabilir.
Hamilelik Şüphesi:
-
Hamilelik belirtileri genellikle yumurtlama sonrası birkaç gün içinde başlar. Eğer yumurtlamadan sonra, yani 16-20 gün civarında bu tür belirtiler başlamışsa, gebelik olasılığı artar.
-
Ancak, gün aşırı ilişki yaşadığınızda, hamilelik için yeterli bir zaman geçmiş olabilir. Gebeliği doğrulamak için en doğru sonuçları almak adına, ilişki sonrası 10-14 gün sonra hamilelik testi yapmak daha sağlıklı olur.
Ne Yapmalısın?
-
Hamilelik Testi Yapmak: 10-14 gün sonra idrar testi yaparak kesin sonuca ulaşabilirsin. Kan testi ile de daha erken sonuç alman mümkün.
-
Belirtileri Takip Et: Eğer belirtiler devam ederse veya şiddetlenirse, hamilelik testi yaptıktan sonra doktoruna başvurman faydalı olacaktır.
Sonuç Olarak:
Göğüs hassasiyeti, kasık ve bel ağrıları, hamilelik belirtileri olabileceği gibi, adet öncesi veya ovülasyon dönemiyle de ilişkili olabilir. Kesin sonuca ulaşmak için hamilelik testi yapmak, en doğru yolu sana gösterir. Eğer belirtiler devam ederse, doktorunla görüşmek her zaman faydalı olacaktır.
Merhaba canım aramıza hoşgeldin
Bir sonraki regliyi beklemen daha iyi olabilir yada bir hafta sonra gidip kan testi verebilirsin öyle daha iyi sonuç alabilirsiniz
Teşekkür ederim. Aslında bu kadar hızlı bir beklentide değilim. Sadece bu kadar kısa sürede göğüs hassasiyeti yaşamaya şaşırdım. Çünkü daha reglime de çok var. Bekleyeyim bakalım sonuç ne olacak.
Bir sonraki adet tarihinde kan tahlili yaptırabilirsin ama en garantisi adet gecikmesi en az 4 gün filan gecsin öylesi daha garanti
Test veya tahlil yaptırdın mi bı sonuça vardın mi acaba merak ediyorum da bende aralığın 12 sinde ilişki yasadım bende de göğüs hassasiyeti kasık ve bel ağrısı mide bulantısı var iki gün önce idrar testi yaptım ama negatif 10-15 gün geçmesi lazımmış öyle denildi
Rabbim gönlüne göre versin canım ama adet tarihini beklemek daha iyi veya bir kaç hafta sonra kan testi verebilirsin İnsan hamile kalmak isteyince psikolojik olarakda bu olayları yaşıyor kendinizi rahat bırakın inşallah ikinizden @Sonay1991 de güzel haberler alırız
Amin insAllah 🩷🩷
Yok evde erken gebelik yaptım bir şey çıkmadı. Biraz daha geçmezse giderim. İkimiz içinde hayırlısı olsun
Amin canım inşallah
Gelişme var mı? Benim hassasiyet hala devam ediyor. Arada kasık krampı ama testte bişey çıkmadı.
Valla bende bugün test yaptım regla 6 gün var daha benimkide negatif ama kasık ağrılarım gittikçe artıyor bilmiyorum mecbur regli beklicem
Bugün kasık ağrım başladı, sağ tarafta regl olacak gibi ağrı. Ama bu hafta ne kanda ne idrar testinde pozitif çıkmadı. Acaba yerleşme dönemi mi şu an? Göğüs hassasiyetim hala var. Sizce gebelik midir? Ne zamsn kan vermeliyim
Yerleşme dönemi olsa kanda gebelik cıkardı. Adet gecikmesi olmadıysa bekleyin geçtikten sonra test yapın en erken 4 gün geçmesini bekleyin bence. Normalde 7 gün geçtiğinde ama insan merakta kalıyor
Off evet geçmiyor gün. Ya sadece varsa yeni yıldan önce öğrenip eşime yeni yıl hediyesi olarak söylemek istiyorum tek derdim bu bakalım hayırlısı.
Ama 6 Aralık’ta ilişkiye girdiysen 6 ocağı beklemen gerekmez mi canım
Bence öyle birsey yok son adet tarihi baz alınıyor hep. Mesela 7 kasım son adetimin ilk günü gebeliğimi 7 aralıkta öğrendim 4 gün gecikmişti adetim.