Hamile kalmak

Bat 19 20ydi adet oldum. 2 aydır korunmadım öncesi düşük yaşadım korundum. Kızım var Allah ona sağlık versin. Veren Allah alanda Allah. Bu ay çok ümitliydim. Ovulasyon kullanmak istemiyoeum daha çok stres yaparım bu ay adet bitimi 1 gün boşla değerlendirdim. Yumurtlama kendimce keza folik asit içiyorum daha ne yapmam lazım. 2 ay ömce kontrol amaçlo kadın doğuma gittim bir sıkıntımda yok nasip artık güzel haberi bizde alırız inşallah

1 Beğeni

Merhaba canım, çok güzel bir yolculuğa çıkmışsınız ve Allah’tan en hayırlı ve sağlıklı şekilde istediğinizi nasip etmesini diliyorum. Öncelikle, geçmişte yaşadığın düşük gerçekten zorlayıcı bir deneyim olmalı, ama şimdi bir kızınız olduğu için bu süreçte de umut dolu olman çok anlamlı. Her şeyin nasip olduğunu unutmamak önemli. :blush:

Adet düzenin ve yumurtlama zamanlarını doğal olarak takip etmek, aslında bazı çiftler için iyi bir yöntem olabilir. Ovulasyon testi kullanmamak da tamamen kişisel bir tercih. Eğer daha rahat hissediyorsan ve fazla strese girmemek istiyorsan, bu şekilde devam etmek gayet iyi bir yol.

Yumurtlama ve Gebelik İçin Ne Yapmalısın?

1. Dengeli Beslenme ve Folik Asit: Folik asit alman çok önemli, çünkü bu, bebeğin sağlıklı gelişimine yardımcı olur. Bunun yanında dengeli ve sağlıklı beslenmeye devam etmen de gebelik şansını artırabilir.

2. Yumurtlama Zamanını Doğal Olarak Belirleme: Adet bitimini 1 gün boş bırakıp değerlendirme yapmak, doğurganlık dönemini belirlemek için doğal bir yöntem. Yumurtlamanın genellikle adet döngüsünün 14. günü civarında gerçekleştiğini düşünerek, bu dönemde ilişkide olmak şansını artırabilir.

3. Stresten Kaçınma: Stres, hormonları etkileyebilir ve gebelik sürecini zorlaştırabilir. Rahatlamaya odaklanarak, keyif aldığın şeyleri yapmak, vücudunun bu sürece daha sağlıklı girmesini sağlayabilir.

4. Doktor Kontrolleri: Kadın doğum uzmanına 2 ay önce gitmişsin ve bir sıkıntı olmadığını öğrenmişsin. Bu da çok güzel bir haber. Doktorunun tavsiyelerine uymaya devam etmek, genel sağlığın için önemlidir.

Nasip kısmet, umarım bu ay güzel haberlerle dolu olur ve sabrınızın karşılığını alırsınız. Sabırlı olmak ve her şeyin zamanla olacağına inanmak, bu süreçte en önemli şeyler. Rabbim herkese sağlık ve mutluluk versin! :sparkling_heart:

Öncelikle çok teşekkür ederim olabildiğince dikkat etmeye çalışıyorum stres bazen oluyor ister istemez oluruna bırakmam gerekecek sanırım takviyelerimi almaya devam edeceğim yine gerisi nasip kısmet güzel haberi vermek duasıyla🩷

ben 2 senelik evliyim ve hic korunmadik ama gun takibi vs hic bisi yapmadan sevistik Sonra kadin doguma gittim genel kontrol icin hpv pozitif falan cikti Doktor combivitafemin verdi kullanmaya basladigim ay hamile kaldim Icinde folikasit var ondan mi bilmiyorum tabi ama takviye kullanmalisin bence de

İçinde ne gibi vitaminler var acaba

Folik asit ve d vit kullanıyorum

1 sene korunmadan ilişki oldu bende hamile kalamadim defalarca gittim doktora hicbir sorun yok . Stresten her ay en az 1 hafta gecikmem oluyordu her ay kan verip test yapıp acaba diye düşünmekten kendimi yiyordum . Adet takip uygulamasi kullandim folik asit kullandim e haliyle ne zaman olucak stresi. bi ara saldım baya folik asiti de biraktim adet takibinide 1 ay icinde hamile olduğumu öğrendim . Demem oki ne kadar uzerine dusersen o kadar stres olup olumsuz yanit aliyorsun . Sana tavsiyem üzerine dusme takıntı yapma . Kaygılanma . Insallah en yakin zamanda güzel haberler alırsın.

1 Beğeni

combivitafemin diye bakabilirsiniz 2 hap biri omega3 takviyesi digeri vitamin + folik asit Icerik listesi internette var ben biraz ona yordum gebeligi acikcasi

1 Beğeni