36+3 haftadayım yaklaşık 2 3 haftadır evde yavru cins kedim var 2 kez kumunu değiştirdim sizce bi sorun olur mu?
Uzmanlar beslenebilir ama dışkısında bir bakteri varmış sanırım ve bulaşabilmesi hamilelere yüksek oranlıymış ondan dolayı kumunu başkası değiştirsin diye bir yazı okumuştum . Sen yine de dikkatli ol eşin veya bir başkası değiştirsin kumunu tehlikeye atma kendini boş yere araştırma yapmanı öneririm
2 kere falan değiştirdim korktum açıkçası acaba bulaştımı diye ellerimi falan yıkadım ama bilemiyorum
4 kedim var, bebegim 2 aylik oldu. Hamilelik surecinde de hep bizimleydiler. Benim toksoplazma bagisikligim negatif ciktigi icin doktor kumunu baskasi temizlesin demisti. Haftanin 6 gunu esim temizliyordu ancak 1 gun evde olmadigindan mecbur ben temizliyordum. Ic dis parazitlerini yaptirip her temizleme sonrasi elinizi guzelce yikarsaniz bir sey olmaz ama yine de tedbirli olup kumunu bir baskasina temizletmekte fayda var.
maalesef eşim evde olmuyor sabah çıkıp akşam geliyor yorgun oluyor ben temizlemek zorundayım toksoplazma bağışıklığıma bakılmadı yani hiç duymadım endişe ettim acaba doğumuma kadar başka bir yerde mi kalsa? Hava yoluyla mı bulaşıyor ve eğer bulaştıysa belirti varmı biliyor musunuz?
Kedinin kendisini yalamasından kaynaklı eğer iç paraziti varsa tüylerine bulaşıyor bu iç dış parazitini yaptırırsanız bundan yana bir sorun olmaz bir de dışkısındaki bir bakteriden bulaşıyor benim de en başından beri eşim temizliyor tuvaletini
Eldiven kullanır ve temizledikten sonra ellerinizi yikarsaniz sorun olmaz. Sadece kendiniz icin degil, kedinin de sağlığı için asilarini ihmal etmeyin. Yavru olduğu icin sizden daha hassas ve enfeksiyonlara, hastaliklara acik bir dönemde. Toksoplazmadan kokrmaniza gerek yok. Haftaniz geregi bulaş durumunda dahi en az riskli dönemdesiniz. Çiğ et tuketen kedilerin idrariyla bulaşır tokso, sizin ki hem yavru hem evde.
Gebeliğin başından beri kumunu değiştiriyorum ve kedim var bişi olmadı şuana kadar
Kumunu eldiven takarak temizleyin eldiveni dikkatlice çıkarın ve elinizi yıkayın hiç bir şey olmaz. Aşılarını ihmal etmeyin sadece ev kedisi ise toksoplazma olması zaten neredeyse imkansız
Bizim de 2 buçuk yıldır kedimiz var, hamileliğimi öğrendiğimden beri kumunu eşim temizliyor. Aşılarını da yaptırıyoruz ayda bir veya 2 ayda bir yapıyorlar iç dış parazitlerini. Bunlara dikkat ederseniz biz problem olacağını sanmıyorum. Bir de kendi maması dışında yiyecek vermeyin özellikle çiğ ürünler.
Bizimki 1.5 yıldır bizimle eşimi zor ikna ettim kalması için elimi sürmem kumuna dedi ve asla sürmedi ama onun dışında benden çok o ilgilenir sever oynar. Hamilelik sürecinde hep ben temizledim 37 haftaligim hala da ben yapıyorum ama yaparken mutlaka maske takıyorum ve zaten kürekle temizledigim için elime bulasmiyor yinede sonrasında bolca yıkarım ellerimi takıntım var zaten
Hamile bir kadın kedi kumu değiştiremez olmaz ya
Mecbur kalıyorsan değiştirebiliyorsun canım tabiki önlem alarak
Öyle herşeye böyle olur şöyle olur demeyin bacılar valla kumunu temizledim banyo yaptırdım yanımda da yatıyor yani ne olmuş bünyemizde alışıyor bende test yapıldı çıkmadı aha dogurdum dogurucam bı zararını gormedim
Bence bu konu biraz abartılıyor. benimde 2 kedim var aşırı sırnaşıklar ağız ağıza yaşıyoruz. kumunuda ben değiştririm temizlerim yıkarım da hiçte bir şey olmadı. Aşıya da karşıyım bu arada. iç parazit kedi salam sosis gibi çiğ şeyleri her gün tüketen sokak kedileri için gerekli bağırsaklarında kurt olmasın diye. Dış parazitte pire bit için. ev kedisi nerden bulsun biti pireyi. veteriner arkadaşım var bizzat kendi söyledi yani para tuzağı kısaca