Güzel anneler dualarda buluşalım

Çektiğiniz tesbihler varmı arkadaslarim banada soleseniz acaba​:cherry_blossom::cherry_blossom:

2 Beğeni

Sümme sebila yessere. Abese Suresi’ nin 20. Ayetidir. Anlami Sonra ona yolu kolaylastırıldı. Doğumun kolaylasmasini sağlıyormuş kayınvalidem söyledi bende hergun okuyorum.

1 Beğeni

Tevhid, ayetel kürsi okudum ben tesbih olarak. Hepsini tamamlayamadığım için sohbete gittiğim bir grup var onların okudukları ile beraber birleştirip duasını yaptık. Onun dışında kuranı kerim hatmi, yasini şerif hatmi yapmaya çalıştım. Hamilelikten önce çok aşırı hevesliydim her gün 1 cüz muhakkak okurum diye ama asla asla öyle olmadı :see_no_evil: hucurat suresi doğumu kolaylaştırır derler birkaç kez okudum her gün okunması tavsiye ediliyor tabi. İnşikak suresi de öyle. Hatta tanıdığım büyük bir hocahanım inşikak suresini doğuma gitmeden ilk 5 ayeti kerimesini oku öyle git dedi. Hamileliğimin ilk 4 ayında her gün 1 kuru incire 41 gün ayrı ayrı yasini şerif okudum ve o gün o incirinyedim. Bebeğin uslu olmasına vesile olurmuş. Son aylarda da birkaç tane hurmaya 41 gün yasini şerif okudum ama onları yemedim ilk emzirmeden önce yemek için ve doğduktan sonra bebeğin diline ufacık değdirmek için saklıyorum. Aklıma gelenler bunlar :hatching_chick:

1 Beğeni

El musavvir… Yarattığına güzel suret veren demek, hamiş anneler için bol bol öneriliyor​:heart_eyes_cat:

4 Beğeni

Canım doktorlar benim bebeğime Trozomi 18 diye bir teşhis koydu doğsada yaşamayacağını söylediler… Ben dualara ve tesbihler tutunuyorum… Her ay bir yasin Hatmi bir de Kur’an hatmi yapılıyor… Amacım hep farklı kişilerden yavrum için dua alabilmek… Allah izin verirse önümüzde ki ayda burada ki arkadaşlara da yazacağım okumak isteyenleri dualarıma ortak edeceğim… Kendim de bir Hatim yaptım… Her gün düzenli olarak… 41 AYETEL KÜRSÜ… 41FATİHA okuyorum avuçlarıma üflüyorum ellerimi karnıma sürüyorum… 1şise suya doğuma kadar her gün SÜPHANALLAHİ VEBİHAMDİHİ SÜPHAN ALLAHİL AZİM… okuyorum her birin de suya üflüyorum ve her gün bir yudum içiyorum ve üzerine tekrar su ekliyorum… Doğuma kadar bitmesi lazım ve bebek doğunca bu sudan ağzına bir yudum verilecek… Ayşe annemizin tavsiyesidir… Benim durumumda olan bir anneye bunları yapmasını söylemiş…Allah’ın izniyle bebekde hiç bir sağlık sorunu olmaz demiş… Yer gök dua üzerine ben inanıyorum… YA KUDDÜS… YA MUSAVVİR… YA ŞAFİ… ER RAKİP… EL MUBDİ… Bunların hepsini ayrı ayrı 99 defa çekiyorum ve biri bitince elime üfleyip karnıma sürüyorum… “SÜMMESSEBİLE YESSERAH”…Ona yolu kolaylaştırdık anlamına geliyor yine 99 defa çekiyorum… “İNNE MERYE RABBİ SEYEHDİN”… Rabbim benimledir o bana bir çare gönderir anlamına geliyor yine 99 defa çekiyorum… Salatül fatih okuyorum 3 defa… Salaten tuncina okuyorum 7 defa… Sekine okuyorum 19 defa… BİSMİLLAHİLLEZİ LA YEDURRU MEASMİHİ ŞEYUN FİL ERDİ VELA FİS SEMÂ-İ HUVESSEMİUL ALÎM okuyorum sabah akşam 3 defa… HASBÜNALLAHİ LA İLAHE İLLA HÛ ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBÜL ARŞİL AZİM okuyorum sabah akşam 7 defa… Gerçekten de daha bir sürü var ve hepsini her okuduğumda avcuma üfleyip ellerimi karnıma sürüyorum… Benim yavrumun doğsada yaşamayacağını söylediler ya ben o yüzden kendimi dualara ve tesbihlere verdim canım… Elimden geldiğince Rabbimden yavruma sağlık sıhhat şifa afiyer vermesini diliyorum o yüzdende hangi şifa ayetini bulsam yada bir dua tavsiye etseler hemen onu da ekliyorum aralarına…Mevlam kimseyi korktuğuyla imtihan etmesin… Sizde benim yavruma dualarınız da yer verin lütfen… Kimin duası kime geçer ancak Rabbim bilir… Şimdilik bu kadar canım :rose: Hepimize sağlıklı sıhhatli hayırlı doğumlar diliyorum…:palms_up_together:

6 Beğeni

Masallah cok guzel ALLAH kabul etsin ALLAHCC yardımcın olsun sen ve senın gıbı kimler varsa rabbım ınsallah yavruna şafi isminde şifa versin :pray::pray:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim canım :rose: Allah razı olsun… Dualarınıza talibim…:palms_up_together:

1 Beğeni