Gusül almadan emzirme

Cünüpken bebeği emzirmek harm mı

1 Beğeni

Hiç böyle bir şey duymadım

2 Beğeni

Haram tabiki … youtubeda dini hocalr bu konuya değinmiş istersen bi dinle

1 Beğeni

Evet haram ama diyelim bebek aşırı ağladı göğüsünüzü yıkayıp emzirebiliyorsun ama bence Bi 5 dk böyle bir durumda eşiniz bebeği oyalayabilir abdestinizi alabilirsiniz

2 Beğeni

Guslü geciktirmemek lazım, fakat bu durumda emzirmek haram değil diye biliyorum. Diyanet fetvasında da caiz oldugu yazıyor.

Caizdir… ama tabiki özenli olmak lazım… diye biliyorum

1 Beğeni

O haram anne hanesine mi bebek hanesine mi yazılıyor? Dine saygım sonsuz, elimden geldiğince de kaidelere uymalara çalışıyorum ama bir annenin sütü hangi koşulda kendi evladına haram olabilir Allah aşkına yapmayın. Kuranda haram olan her şey tek tek yazılmıştır, bunlar haricinde haram aramak doğru değildir, hangi hoca ne derse desin. Abdesti ihmal tabi etmeyelim ama yeni haramlar uretmeyelim.

6 Beğeni

Bu kadar didiklemeye gerek yok bence illaki olur günlerce abdestsiz mi geziceksiniz arada olur tabi ki

Bizdede denk geliyor olmasa oluyor tövbestağfirullah çekip besemele çekip emziriyorum

Niye haram olsun ne alaka ya. Çocuğun rızkını kesmeyin ne olursa olsun

2 Beğeni

Memenizi yikayip emzirebiliyorsunuz diye biliyorum yanlis da soylemek istemem. Bjkac kere basima gelmisyi bende arastirmistim . Bazi bebekler bazen memeyi almadan asla durmuyor veya geri uyuyamiyor . Uykusu acilinca da daha kotu oluyor .

Cünüpkn bebeğe verdiğin süt haram dır ama olur ki dus alamadın bi islak mendille göğüs ucunu sil bebeğini emzır duş alncya kadar o zmn haram değildir cnm :smiling_face: @Semanr

Büyüklerimiz der ; Abdestsiz emzirme o çocuğa haram olur . Bir yandan cünüp gezmemeyi aşılarken bir yandan da çocuğu cünüp emzirme demeyi aşılamışlar . Bir namaz vakti geçmemesi gerekiyor dinimizce . Bu konuyla alakalı bir kıssa var okumanızı öneririm . :green_heart:

2 Beğeni