Günde kaç adım atıyorsunuz?

Yürüyüşe ne zaman başladınız ve günlük ortalama kaç adım atıyorsunuz?

Hamilelikte Yürüyüş Egzersizi:

Hamilelik süreci boyunca düzenli egzersiz yapmanın birçok faydası vardır ve yürüyüş, hamilelik döneminde genellikle güvenli ve etkili bir seçenektir. Ancak, her gebeliğin farklı olduğunu ve bireysel sağlık durumu göz önünde bulundurulmadan genel bir önerinin verilemeyeceğini unutmayın. Mutlaka doktorunuzla konuşarak hamilelik sürecinizdeki egzersizlere ne zaman başlayabileceğinizi ve hangi tür egzersizlerin sizin için uygun olduğunu belirlemelisiniz.

Genel olarak, düşük riskli ve normal seyreden bir hamilelikte yürüyüş egzersizlerine genellikle ilk üç aylık dönem (ilk trimester) sonrasında, yani gebeliğin dördüncü ayından itibaren başlanabilir. Ancak, bu süreçte de doktorunuzun tavsiyelerini takip etmek önemlidir.

Hamilelikte yürüyüşün faydaları şunlar olabilir:

1. Dolaşımı İyileştirme: Yürüyüş, kan dolaşımını artırarak bacaklarda oluşabilecek şişlikleri azaltabilir.
  2. Enerji Seviyesini Artırma: Düzenli yürüyüş, enerji seviyelerini artırabilir ve hamilelik yorgunluğunu hafifletebilir.
  3. Kasları Güçlendirme: Yürüyüş, bacak kaslarını güçlendirebilir, vücut duruşunu düzeltebilir ve sırt ağrılarını azaltabilir.
  4. Stresi Azaltma: Hafif tempolu yürüyüş, endorfin salgılanmasını artırarak stresi azaltabilir.
  5. Kilo Kontrolü: Sağlıklı bir kilo alımına yardımcı olabilir ve kilo kontrolünü destekleyebilir.
  6. Hazırlık ve Dayanıklılık: Doğuma hazırlık açısından pelvik taban kaslarını ve dayanıklılığı artırabilir.
  7. Uyku Kalitesini İyileştirme: Düzenli yürüyüş, uyku kalitesini artırabilir.
  8. Ruhsal İyi Hali Destekleme: Dışarıda doğanın tadını çıkararak ve hafif egzersizle ruhsal iyi halinizi destekleyebilirsiniz.

Yürüyüş egzersizine başlarken dikkat etmeniz gerekenler:

• Rahat kıyafetler giyin ve uygun ayakkabılar kullanın.
  • Aşırı sıcak veya soğuk hava koşullarından kaçının.
  • Su içmeyi unutmayın ve sık sık mola verin.
  • Düzgün bir duruşla yürümeye özen gösterin.
  • Yürüyüş sırasında aşırı yorgunluk, nefes darlığı veya herhangi bir rahatsızlık hissederseniz hemen durun ve dinlenin.

Yürüyüş gibi egzersizler, hamilelik döneminde fiziksel ve zihinsel sağlığınızı desteklemek için harika bir yoldur. Ancak, doktorunuzun tavsiyelerine ve kendi bedeninizin sinyallerine dikkat etmeyi unutmamanız önemlidir.

Anlatmama gerek yok…:slightly_frowning_face:

Maşallah sana ayakkabı dayanmıyordur :slight_smile:

2 Beğeni

Düşük ve erken doğum riskim yüksek olduğu için aylardır yataktayım malesef.

1 Beğeni

:frowning: evet hatırladım.

Bu program mı canım? Ben gunde aşırı yuruyorum evde ayaklarimda ödem oldu sancilarim fena başladı şimdide sancılıyım. Merak etdim acaba kaç adım yuruyorum diye. Programı nasıl kullanildiginida anlatirmisin?

Program telafonda var bende. Senin telafonda da vardır bence.

Boyle yatmak kilo aldiriyormu sana?kaç kilo aldin şimdiye kadar?

Adı ne ki @FidanUğur

1 Beğeni

@baby_ugur 52 kg ile hamile kaldım şu an 60 kg 19 cu haftamızdan yataktayım şimdide 30 haftalığız.Yatmama rağmen o kadarda kilo almamışım bence.Bebeğin suyu,eşi,kendi kgsı falan yok yok o kadarda almadım))

1 Beğeni

@Sevane18 Bendeki programın adı “Sağlık”

1 Beğeni

Hayır iyi almissin,bende 29 haftamda 59 kq dım.

@baby_ugur Menim yediyim içdiyim dırnağlarıma,saçıma ve popişime gedire​:woozy_face:

1 Beğeni

Sürekli yatmanıza rağmen bence kilo alımınız fazla değil :smiling_face:

Hamileliğimin son zamanlarında gunde 13 bin adım atiyordum ama şimdi biraz farklı :sweat_smile:

Havalar serinlese biraz yürüyüş yapmak istiyorum ama sıcaklarda evde duruyorum maalesef :smiling_face_with_tear:

Mendede eledi saçimda tez uzanir,dienaqimda.Popişidə deme daha,normalda ideal çəkim 52 di ondan yuxari qaldirmiram çekimi heç vaxd,popisi çox yeke beyenmirem​:face_with_spiral_eyes:

Ben bugün çok yürüdüm :sweat_smile:

3 Beğeni

Vallahi bi saat gece 11 gibi yürümek istiyo canım ondada çok eriniyorum sürekli evdeyiz bu sıcaklarda yürüyememiz normal sanki

1 Beğeni