Arkadaşlar merhaba benim gözümde keratakonus var 10 yıl önce tek gözden kornea nakli oldum diğer gözümde de ring takılı vajinal doğum yapabilir miyim acaba kafama takıldı
Merhaba aramıza hoş geldin canım! Keratokonus ve göz ameliyatları sonrası vajinal doğum konusunda karar verirken, durumunu değerlendirmek için doktorunla konuşman en doğru adım olacaktır. Keratokonus gibi durumlarda göz basıncı ve doğum sırasında oluşan basınç dalgalanmaları bazı riskler taşıyabilir. Özellikle kornea nakli ve halka (ring) takılan gözlerle ilgili olarak doğum sürecinde oluşabilecek basınç artışları göz sağlığını etkileyebilir.
Bazı doktorlar, gözle ilgili cerrahi müdahale geçirmiş hastalar için vajinal doğumda ekstra dikkatli olunması gerektiğini belirtebilir. Bununla birlikte, sezaryen doğum da bir seçenek olarak sunulabilir, böylece doğum sırasındaki basınç minimuma indirilir.
Bu konuda kesin bilgi almak ve en güvenli doğum yöntemini seçmek için göz doktorun ve doğum doktorunla görüşmen en iyisi olacaktır. Onlar senin tıbbi geçmişini göz önünde bulundurarak en uygun kararı verecektir. Senin ve bebeğinin sağlığı her şeyden önemli, o yüzden bu konuyu mutlaka doktorlarınla konuşmayı ihmal etme.
Çok teşekkürler
Admin peki epidural normal doğum yapabilir miyim sence
Epidural göz üzerindeki etkisini bilmiyorum canım bunu doktoruna sorarsan daha iyi olacak