Dünden beri sol göğsümde bir ağrı var ve giderek şiddetleniyor kolumu kaldırınca koltuk altıma ağro atıyor.internetten baktıpımda mastit olabileceği yaxıyordu böyle bir durum başına gelen varmı?
Beze şeklinde de varsa sütün birikmiş masaj yap süt sağma makinen varsa bebek emdikten sonra 40-60 dakika 1 numarada sağ
Masaj yaptım amametki etmedi şuan ateşimde çıkıyor hastaneye gidicem canım teşekkür ederim
O zaman evet mastit olmuşsunuz. Lahanayı buzlukta hafif soğutup memeye koyuyorlar. Stres olmayın el birliğiyle bunu da atlatırız
bende de öyle olmuştu İlkin fazla ememiyordu , aynı durumdaydım ben de. Sağıp sağıp verirdim sütümü bide zorla da olsa emzirdim o zaman çekildi şişlikler ağrılar da geçti tamamen.
Şu an ben de savaşıyorum. Süt oluşmasına fırsat vermeden sağıyorum neredeyse. İnşallah inecekler
Evet ilk günler öyle oluyor. Taş gibi olurlardı o kadar ağırlaşırlardı ki yataktan zor kalkardım. Hamileyken bile daha kolay kalkardım. Bol bol sağım yaptım. Simdi o sarı sütleri içiriyorum keşke daha çok sağsaydım dedim. Şimdi memeler ortalama ne kadar süt çıkaracağını hesaplıyor 15-20 güne yumuşar. Bol bol sağın
İnşallah arkadaşım
Evet banada antibiyotik verdi ve sağmamı istedi beze oluşmuş inşallah geçer yoksa bezeleri hastanede aldırmak zorunda kalıcam
Her emzirme sonrası sağ geçer
Bende bunu yaşadım hem ateş hem de sıtma tutuyordu koltuk altımda yumru olmuştu o kadar zor bir durum ki gerçekten yaşayan bilir. Benim yaptığım ve fayda eden şeyler ; Günde mümkünse iki kez sıcağa yakın su ile göğüslere masaj yapmak, mümkünse duş jeli ile yapabilirsiniz daha kaygan oluyor ve yumuşak hareketler yapabiliyorsun Bol bol emzirmek ve emzirdikten sonra göğüsü sağmak (tavsiyem göğüsü iyice boşaltmayın çünkü aksi taktirde daha çok süt salgılıyor vücut) Buzdolabına lahana yaprağını koyup sonra göğüse koymak bende çok çok işe yaramadı ama onun yerine buz aküsü ile kompres yaptım Umarım biran önce iyileşirsiniz çok geçmiş olsun
1 gönderi yeni bir konuya bölündü: Sağılan sütler hakkında
Göğüs pompası aldım daha 1 2 kere yapmama rağmen rahatladım inşallah kısa süre içerisinde komple geçicek
Sizin adınızada üzüldüm gerçekten çok can yakıyor uyku uyuyamadım ağrısından bu gece.Sütümü sağıyorum iyi geldi gibi bakalım sizin dediklerinizide mutlaka deniycem çok sağolun
Bende yaşıyorum bunu ara sıra @Kaplanaleyna Bebeğim iyi emmeyip uyuduğu zaman oluyor bende. Taş gibi toplanıyor koltuk altım acıyor,göğüsümde sıcaklık oluyor. Bende sağıyorum sonra rahatlıyorum.)