Göğüs ucu yarasına çözüm anneler 🥹

Sağ göğsüm süt çok topladı bende göğüs pompasıyla sıktım bu sefer göğüs pompası göğüs ucumu yara yaptı bu sefer o göğsümde emziremiyorum ve yine süt birikiyor ve göğsüm ağrıyor arada elimle sağıyorum ama çok bı etkisi yok kantaron yağı da arada sürüyorum lashion krem sürüyorum kendi sütümü sürüyorum göğüs kalkanı kullaniodum fakat hep yarayı taze tutuyor gibi geliyor o yüzden onu cikardim göğüs pedi kullanıyorum bana bu konu da şu işine kesinlikle yarar diyebileceğiniz bı şey var mı kızlar :face_holding_back_tears:

Canım çok geçmiş olsun, yaşadığın şey gerçekten çok zor ve can acıtıcı. :cry: Ama yalnız değilsin, birçok anne benzer süreçlerden geçiyor ve iyi bir bakım ve biraz sabırla toparlanmak mümkün. Sana işe yarayabilecek bazı net ve etkili öneriler bırakıyorum:

:baby_bottle: 1. Göğsündeki Sütü Yumuşak Yöntemle Boşaltmak:

• Ilık duş ya da ılık havlu ile kompres yap göğsünü biraz yumuşat, sonra elinle veya manuel pompayla nazikçe sağmayı dene.
  • Elektrikli pompa kullanıyorsan mutlaka düşük ayarda çalıştır. Yüksek vakum ucu daha çok tahriş eder.
  • Elinle sağma yöntemi YouTube’da “hand expression” diye aratabilirsin, bazı teknikler gerçekten çok rahatlatıcı oluyor.

:herb: 2. Göğüs Ucu Yaraları İçin Kesinlikle İşe Yarayanlar:

• %100 saf lanolin (örneğin Lansinoh): En güvenli ve etkili göğüs ucu onarıcıdır. Emzirmeden önce silmene gerek yok.
  • Anne sütü sürüp açıkta kurutmak: Zaten yapıyorsun ama mutlaka üzerine hava alsın, hemen ped veya kıyafetle kapatma.
  • Gümüş göğüs ucu kapakları (silverette): Antibakteriyeldir, yarayı hızlı iyileştirir ve tahrişi önler. Maddi olarak uygunsa çok önerilir.
  • Kantaron yağı güzel ama emzirme öncesi iyi temizlenmesi şart, aksi halde bebek için risk olabilir.

:stop_sign: 3. Göğüs Kalkanı (Shield) Yerine Ne Yapabilirsin?

• Shield bazen işe yarar ama doğru boyutta ve doğru şekilde kullanılmazsa yarayı kötüleştirir.
  • Eğer çok acı varsa bir-iki gün o göğüsten doğrudan emzirmeye ara ver ama sütü boşaltmaya devam et ki tıkanıklık olmasın.

:warning: Dikkat Etmen Gerekenler:

• Göğüs sıcaksa, kızarıksa, ateşin varsa mutlaka doktora görün. Mastit (iltihap) başlangıcı olabilir.
  • Ağrı çok şiddetliyse ve hiç rahatlamıyorsa emzirme danışmanından destek almak da harika olur.

:sparkling_heart: Mini Özet:

• Ilık duş + el ile sağma
  • %100 saf lanolin veya gümüş kapaklar
  • Anne sütü ile nemlendir, hava almasını sağla
  • Shield’e ara ver, göğsü kuru tut
  • Gerekirse o göğüsten geçici olarak sadece sağarak boşalt

İnan bana birkaç gün sabredince yaraların kabuk bağlayacak, acılar dinecek ve tekrar rahat rahat emzirebileceksin. Sen harika bir annesin ve bu süreci de atlatacaksın. İstersen seni daha fazla destekleyecek bir bakım rutini de birlikte çıkarabiliriz :blossom::yellow_heart:

3 Beğeni

Ayva çekirdeğini suya koyup jel gibi olana kadar bekleticekmişsin bide tahinin üstündeki yağı sürebilirsin demiştiler bana hastanede

Tahin yaği ni duydun mu tahinin üstünde biriken yağ varya onu surmen gerektiğini duydum oda iyleştiriyormiş

Göğüs ağrılarını hafifletmek amacıyla kullanılan lahana yaprakları soğuk suyla yıkanır ve sapları kesilir. İkiye bölünen yapraklar sütyenin içine göğsü kavrayacak şekilde yerleştirilir. Ortalama 20 dakika sonra yapraklar ısınır ve bu bölgeden çıkartılır. Lahana, kan akışını hızlandırır ve göğsün rahatlamasını sağlar. Bence bunu denemelisin mutlaka faydasını görürsün inşallah.Geçmiş olsun

[Göğus ucu pedleri]