28 günlük lohusayım. Emzirirdikçe göğüsucum ağrıyor Bebeğim sürekli emmek istediği için emzirirdikçe ağrıyor krem kullanmama rağmen. Başka önerileriniz var mı
Benim göğüslerim baya yara oldu, öyle böyle değil kanıyordu yara oluyordu. Tahinin üstündeki yağ (susam yağı), lansinoh, kakao yağı her sey kullandım lakin gecmedi. Hicbir etki de etmedi. En son hametan krem aldim, sari olandan. Allaha şükür gecti gitti. Kremi sürüyordum, üstüne bir strec parcasi koyuyodum ki nemli kalsin sürünmesin bir yere, bebeği emzireceğim zaman ılık su ile yıkıyordum. Sonrasında karbonatlı su ile silip bebegimi emziriyordum. (Karbonatlı su ile hem strelize etmiş oluyordum hemde bebegimin dilindeki pamukcuk olusuna da engelliyordu) uzun yazdım kusura bakmayın net sekilde aciklamak istedim.
Yara vb. Yok sadece Agrı var Doktora gideyim mi bilmiyorum
Emzirmenize de dikkat edin memeyi tam kavrasın. Sadece göğüs ucunu tutunca da cok agri yapıyor. Doktora da gidin isterseniz yüksek ihtimalle ayni seyleri soyler, ve krem verir
Ağrı yapıyorsa kahverengi kısmı tam kavramıyordur bebeğiniz. Emzirirken acı ve ağrı hissediliyorsa doktorlar tamamen bundan kaynaklı diyor. Farklı emzirme teknikleri deneyebilir ya aile hekiminde ebeye danışıp doğru pozisyonu bulabilirsiniz. İlk dönemlerde ne kadar sağlıklı pozisyonda emzirirseniz büyüdükçe desteksiz olarak kavraması o kadar kolaylalasır