Göğüs Altı Kemik Ağrısı

Kızlar merhaba. 24. haftamdayım ve ikinci gebeliğim fakat ilk gebeliğimde yaşamadığım kemik ağrılarını bu gebeliğimde yaşıyorum. Dünden beri aşırı derecede göğüs altı kemiklerim ağrıyor. Vitaminler, magnezyum vs de kullanıyorum. Siz yaşadınız mı böyle bir şey, ne zaman geçer bu ağrılar ?

1 Beğeni

Merhaba Nuran ,sen telli sütyenmi kullanıyorsun?

1 Beğeni

Evde hiçbir şey takamıyorum ama dışarı giderken mecbur telli sütyen takıyorum fakat göğüs kemiklerimi ve sırtımı çok acıtıyor. Daha önce de birkaç tane sporcu sütyeni almıştım fakat memnun kalmadım çünkü ilk yıkamada değişti hepsi. O yüzden marka ve model önerisi istedim sizlerden canım

1 Beğeni

Ben yaşadım senin bu bahsettiğin acıyı ve öyle sevimsiz bişey ki o atletin baskısına bile tahammül edemedim. Ben gebeliğimin başından itibaren sporcu sütyeni giymiştim ki hala öyle. Sebebi de rahim büyüdüğü için diğer organlar özellikle mide kendine yer açmaya çalışıyor. Kaburgaların acıyor aslında yani. Özellikle yemekten sonra daha da artıyor mide hacmi genişlediği için. Biraz sonra geçecek azıcık sabır istiyor :hugs:

2 Beğeni

Anladım kemiklerin agriyorsa Telli takma o dahada acitiyor.biliyorum bazı sutyenler varki makineye atdığımız zaman icindeki yastık eyiliyor.bunun için ben sana şoyle bişey onermek isterim .sende istersen yapa bilirsin . Aldığın spor sütyeni, yikamadan önce kənarlarından daire seklinde dik ozaman içindəki yastik oynamayacak :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Göğüs altında kızarıklık varsa pişik kremi rahatlatıyor. Ben zamaninda sudocrem almıştım.

2 Beğeni

Ben her kese oneride bulunuyorum ama kəndim Telli kullaniyorum​:rofl:süt kanallarım zarar görməsə iyi olur

1 Beğeni

Bende 19. Haftamdan beri çekiyorum bebek yukarı çıkınca oluyormuş şuan 22 haftaligim

2 Beğeni

@Cesurumm Çok teşekkür ederim, deneyeceğim :blush:

2 Beğeni

@Cansu Herhangi bir tahriş ya da kızarıklık vs yok cildimde. İşte sadece kemik ağrısı, o da geçer umarım

1 Beğeni

@Knurbsgl bahsettiğiniz ağrı bu şekilde mi?

Hayır ön tarafı ağrıyor Nuran hanımın ama benim arka tarafım ağrıyor kaburgam böbreklerim arkası böbrek taşı düşürdüm , genişleme vardı ama 3 gün önce daha kontrole gittim böbreklerim duzelmiş ti şuan ağrı bı farklı acaba bebek yukarı digru çıkınca mi ağrıyor

2 Beğeni

Bu çok güzel bir soru, cevabını öğrenmek için ben de kenarda bekleyim

1 Beğeni

@Knurbsgl Bebek göğüs altına doğru çıktığı için ağrıyormuş canım. Doktorumu aradım en son artık tekrar, öyle söyledi. Benim sadece ön taraftı, şu an birkaç gündür aşırı derecede sırt kısmımı ve yine göğüs altımı etkiledi bu durum. Bebek yukarı çıkınca kemiklerimizi sıkıştırıyormuş, o yüzdenmiş. Çok zorlanıyorum çok :disappointed::disappointed:

1 Beğeni

Ya ben böbrek genişlemesi geçirdim iki böbreğim de genişledi çok kötü bı sanciydi işte daha 3 gün önce kontrole gittim böbreklerim duzelmiş ti ama dün ara ara sancı vurdu arka sırt kaburga kısmına ondan tekrardan korktum benim ön taraf agrumiyir taş düşürdüm birde o an üst üste geldi yani

1 Beğeni

Geçmiş olsun canım, yine doktoruna bir danış istersen sen ama ben bebekten dolayı olduğunu düşünüyorum :blush:

1 Beğeni

Ağrıların ne alemde bu arada. Umarım daha iyisindir şuan :palms_up_together:t2:

1 Beğeni

@Esma Dün egzersiz yapmak biraz iyi geldi gibi ama yine sağa ve sola dönüp yatamıyorum, nefes alamıyorum öyle. Hafif sırt üstü dönüp yatmak zorunda kalıyorum. Sütyen takmaya zaten korkuyorum yeniden ağrır diye. Şimdilik iyiyim ama arkadaşım, teşekkür ederim :blush::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Güzel iyi olmana sevindim. Umarım daha fazla sürmez ya. Ağustos annesin bide kıyamam :pleading_face:

@Esma Umarım canım benim umarım. Evet yaa, son 88 gün kaldı ama sanki zaman hiç geçmiyor. Bir an önce sağlıkla doğar inşallah :pray::smiling_face:

1 Beğeni