Göbek kordonu

Merhaba kızlar, doktorumuz bizi aslında detaylı ultrosona hiç göndermeyecekti. Yanlız şöyle bir durumdan emin olamadı, bebeğimin göbek kordonunda bir yerde 3 damar görünüyor bir yerde 2 damar görünüyor. Yani şöyle Fetus göbek kordonun içinde 1 venve 2 arter bulunur . Bu arterlerin biri mesanenin sağ, diğeri ise sol yanından gelerek kordon içine girip vena ile birlikte sarmal şekilde devam ederler. Tek umblikal arter anomalisinde ise 1 ven ve 1 arter var. Bizimde mesane kısmında 2 damar şeklinde gördü. Ama durumdan emin olamadı bir yerde gördüm diğer yerde şüpheye düştüm dedi. Şimdi detaylı ultrason için istanbulun en iyi perinatoloğuna gidicez. Benzer durum yaşayan var mı?

4 Beğeni

Tek umblikal arter anomalisi genellikle ultrason taraması sırasında tespit edilir ve genellikle diğer doğumsal anormalliklerle ilişkilendirilebilir, ancak bazen izole bir durum olarak da görülebilir. Bu durum, kalp anomalileri, böbrek sorunları ve iskelet sistemi anormallikleri gibi çeşitli komplikasyonlarla ilişkilendirilebilir, ancak her bebekte bu tür problemler görülmez.

Tek umblikal arter anomalisi olan bebeklerin çoğu sağlıklı doğar ve normal bir yaşam sürer. Ancak, bu durumu taşıyan bebeklerin yakından takip edilmesi, potansiyel riskleri azaltmak ve gerektiğinde erken müdahale sağlamak için önemlidir. Doktorlar genellikle bu durumu olan hamilelikleri daha yakından izler ve gerekirse ek testler ve değerlendirmeler yaparlar.

3 Beğeni

Benim bebeğimde tek arterli 2 damarı var. Çok şükür bu zamana kadar hiç bir sıkıntısı olmadı. Doktorum tarafından yakından takip ediliyor gelişimi kilosu iyi. Tek umblikal arter anomalisi kendi başına bir sorun teşkil etmiyor birçok böyle hastamı sağlıklı bir şekilde doğurttum demişti benim doktorum

3 Beğeni

Bizimkide aynı şekilde söyledi aslında . Sizin detaylı ultrosonda mı belli oldu? Daha emin olamadı bile bir yerde 3 bir yerde iki damar gördüm dedi. Genetik testlerinde önceden yapılan bir risk yok çok şükür.

1 Beğeni

Şuan kaçıncı hastanızdasınız gaye hanım

1 Beğeni

İnşallah detaylı ultrasonda güzel haberler alırsınız

2 Beğeni

Saolun cansu hanımcım. Başka bir risk görünen faktörü yok. Dün dünyam başıma yıkıldı , detaylı ultrosona gerek yok derken doktor. Kontrolü yaparken bir yerde takıldığını fark ettim. Hatta damar sayısı kaç diye kendim sordum 3 dedi sonra incelemesi bitince hocam damar sayısında bir problem yok dimi dedim emin olamadım şüpheye düştüm bir yerde dedi ve dünyam yıkıldı. Dün kendimi internette yazılanları görünce toparlayamadım . Ama bugün daha iyiyim.

1 Beğeni

30+3 haftamdayım internete bende bakmıştım ve yıkılmıştım ama sağolsun doktorum içimi rahatlattı. Sizde içinizi ferah tutun tek başına bir problem teşkil etmiyor. İnşallah gelişimi güzel sağlıklı olur bebeğiniz :blush:

2 Beğeni

Çok teşekkürler gayecim. Bizim doktorumuz detaylı ultrosondan önce söyledi.

2 Beğeni

Ben başka bir kadın doğum uzmanıyla görüştüm bugün, oda prof. Dr levent tütüncü oda genetik testlerini gördü. Şimdilik sadece ayrıntılı usg yaptırıcaz. Bize dua edin​:nazar_amulet:

5 Beğeni

Bugün 3. Damarı gördük. Başka bir doktor ultrason muayenesi yaptı. O gün çok hareketli pozisyonundandır dedi. Yinede detaylı ultrason yaptırıcaz tabiki​:four_leaf_clover::heart:

1 Beğeni

Sevindim senin adına canım bak boşuna evham yaptın her şeyin hayırlısı sağlıklı olmasına çok sevindim :smiling_face_with_three_hearts::pray:t2:

1 Beğeni

Siz dedikten sonra ne anlama geliyor bu baktim ama anladigim kadariyla cok da riskli bir durum degilmis sadece daha cok takip gerektiriyormus. Bisey cikmamasina sevindim

1 Beğeni

Saol canım teşekkür ederim. Allah miniklerimizi korusun​:pray:t2:

3 Beğeni

Tekil gebeliklerde %1 çoğul gebeliklerde %5 görülüyormuş oransal olarak ve daha çok kız bebeklerde görüldüğü saptanmış. Benim miniğim erkek ve tekil gebelik, ilk gebeliğim. Öncesinde kürtaj , düşük , boş gebelik vs gibi bir şeyde yok. Ben konuyla ilgili ingilizce makale bulabildim sadece kaynak olarak kendime ama onun dışında bir makale ve bilimsel yazı yok. Ek olarak söylemek isterim ki Sebebide bilinmiyor.

1 Beğeni

Kimse yavrusunun başına kötü bir şey gelmesini beklemez. Üstelik şöyle yorum yapan doktorlarda var göbek kordonu doğduktan sonra kaybolup gidicek, ne olucak ki diye bazı doktorlar hastaların yani gebelerin moralini çok büyük riskleri ekstra bulgu görmeden söyliyebiliyorlar, yine forumlara baktım bununla ilgili. Bana gelicek olursak benim doktorum düşük doğum ağırlığı olabilir demişti. Ben yinede detaylı ultrasonu 2 ayrı yerde yaptırmayı düşünüyorum mesela.

1 Beğeni

Kesinlikle siz önleminizi alın cidden bazen ultrasonlarda da yanlış görülebiliyor siz içinizi ferah tutun :slight_smile:

2 Beğeni

:heart::heart:çok teşekkür ederimmm

1 Beğeni