Otururken kalkarken karnımı tutarak kalkıyorum az önce biraz bulaşık vardı üstünkörü makineye attım dik duramıyorum berbat bir ağrı eşimde arıyor o sırada ağrım var diyom niye diyor abimgile gidelim dedim ama hergun biyerin ağrıyor diyor kapattım telefonu o ayrı sinir ediyor derdim abin mi ağrım var diyom kıvranıyorum Gobegimin altı ve göbek deliğim ağrıyor batıyor sanki içten bişey çekiyor gerçekten duramıyorum şu durumda hastaneye de götürmez zaten biliyorum
-
Rahmin büyümesi (en yaygın) Rahim yukarı doğru büyüdükçe karın duvarını ve bağları gerer. Bu da özellikle göbek altı ve çevresinde batma, çekilme gibi ağrı yapar. → Özellikle ani hareket, dönme, kalkma sırasında hissedilir.
-
Bağ ağrısı (round ligament) Alt karında, sağ veya sol tarafta daha belirgin olur ama göbek altına da vurabilir. → Kısa süreli, keskin ağrılar şeklinde olur.
-
Gaz ve kabızlık Gebelikte hormonlar bağırsakları yavaşlatır. → Şişkinlik + göbek çevresi ağrısı çok tipiktir.
-
Göbek fıtığı başlangıcı Özellikle göbek deliğinde hassasiyet, dışa doğru hafif şişlik varsa akla gelir. → Öksürünce ya da ıkınınca artıyorsa dikkat.
-
Cilt gerilmesi Karın büyüdükçe deri gerilir, hassasiyet ve ağrı yapabilir. Ama bazı durumlar var ki “bekleyelim geçer” denmez: Ağrı şiddetli ve sürekliyse Kanama, lekelenme eşlik ediyorsa Ateş, bulantı, kusma varsa Ağrıya idrar yaparken yanma eşlik ediyorsa
Göbekte sert şişlik oluştuysa → Bu durumda vakit kaybetmeden doktora gitmek gerekir. Şunu net söyleyeyim: Gebelikte hafif-orta düzey göbek altı ağrısı çoğu kadında olur ve genelde “vücut yer açıyor” hikâyesidir. Ama ağrının karakteri çok önemli—vücudun “normalim” dediğiyle “bana bak” dediği ağrı farklıdır.