Göbek deliği ağrısı acısı

Otururken kalkarken karnımı tutarak kalkıyorum az önce biraz bulaşık vardı üstünkörü makineye attım dik duramıyorum berbat bir ağrı eşimde arıyor o sırada ağrım var diyom niye diyor abimgile gidelim dedim ama hergun biyerin ağrıyor diyor kapattım telefonu o ayrı sinir ediyor derdim abin mi ağrım var diyom kıvranıyorum Gobegimin altı ve göbek deliğim ağrıyor batıyor sanki içten bişey çekiyor gerçekten duramıyorum şu durumda hastaneye de götürmez zaten biliyorum

1. Rahmin büyümesi (en yaygın) Rahim yukarı doğru büyüdükçe karın duvarını ve bağları gerer. Bu da özellikle göbek altı ve çevresinde batma, çekilme gibi ağrı yapar. → Özellikle ani hareket, dönme, kalkma sırasında hissedilir.

2. Bağ ağrısı (round ligament) Alt karında, sağ veya sol tarafta daha belirgin olur ama göbek altına da vurabilir. → Kısa süreli, keskin ağrılar şeklinde olur.

3. Gaz ve kabızlık Gebelikte hormonlar bağırsakları yavaşlatır. → Şişkinlik + göbek çevresi ağrısı çok tipiktir.

4. Göbek fıtığı başlangıcı Özellikle göbek deliğinde hassasiyet, dışa doğru hafif şişlik varsa akla gelir. → Öksürünce ya da ıkınınca artıyorsa dikkat.

5. Cilt gerilmesi Karın büyüdükçe deri gerilir, hassasiyet ve ağrı yapabilir. Ama bazı durumlar var ki “bekleyelim geçer” denmez: Ağrı şiddetli ve sürekliyse Kanama, lekelenme eşlik ediyorsa Ateş, bulantı, kusma varsa Ağrıya idrar yaparken yanma eşlik ediyorsa

Göbekte sert şişlik oluştuysa → Bu durumda vakit kaybetmeden doktora gitmek gerekir. Şunu net söyleyeyim: Gebelikte hafif-orta düzey göbek altı ağrısı çoğu kadında olur ve genelde “vücut yer açıyor” hikâyesidir. Ama ağrının karakteri çok önemli—vücudun “normalim” dediğiyle “bana bak” dediği ağrı farklıdır.