Göbek bağı saklama hakkında?

Merhaba teyzeler, dogum yapmis anneler, yeni hamileler. Birkac gundur herkes tarafindan yeni dogan bebegin gobek baginin saklanmasi konusunda uyarilar aliyorum Benimde kulaktan dolma bilgilerim var Bu islemi yaptiran var mi ozel bir kurumla mi anlasiliyor bunun icin ucretleri nedir Izmirde yaptiran var midir?

Plasentasini saklamak istiyorsunuz sanırım bunun için doktorunuz ile gorusuyorsunuz doktorunuza kalmış ücret alıp almamak kimi doktor almıyor ücret. Ama bana kalırsa plasenta yada göbek bağı saklamak yerine kordon kanı saklamak daha mantıklı kordon kanı saklamayı da araştırın bence :cherry_blossom:

Göbek bağı dediğiniz plasenta mı? Neden saklanması gerekiyormuş , kimse bana bahsetmedi​:flushed:

Kök hücre tedavilerinde ve kanser gibi ya da metabolizma hastalıkları ya da kalıtsal hastalıklarda kullanılıyor ama kordon kanı kullanılıyor bunun için

ben yanlis biliyor olabilirim cok kulaktan dolma bilgilerim Sanirim 8 yasina kadar ki hastalik vs icin mis dogru muyum

Once saklamak icin ucret veriliyormus sonra yillik kira yeri ucreti gibi bisey aliniyormus Kok hucre tedavisi vs icinmis Bende net degilim

E çok mantıklıymış bu. Devlet hastanesinde doğum yapacağım orda istediğimde ücret karşılığında da olsa verirler mi ki

Bende bi araştırayım teşeekkür ederim

1 Beğeni

Kordon kanını donduruyorsun kordon kanı bankası var orda donduruyorlar ücretini bilmiyorum doktorun kordondan kan toplama işlemini yapıyor muhafaza edecek bir kutuya alıyor sende onu kordon kan bankasına veriyorsun

8 yaş değil her yaşta Kordon kanını kullana bilirsin zaten belli hastalıklarda kullanılıyor 50 yıl hatta daha fazla kullanım süresine sahip

Yaa teşeekkür ederim bilgi için :pray:

1 Beğeni

Rica ederim canım

1 Beğeni

hay Allah razi olsun :pray: Gidem de doktora soram detaylari o zaman Carsamba randevum var Kuti sana da soylerim

2 Beğeni

Tamam çok iyi olur teşekkür ederim manolya​:pray:

1 Beğeni

Hatta sana şunu da söyleyeyim o Kordon kanını sen bile kullanabiliyorsun hatta aileden başka insanlarda kullanabilir tedavi için

2 Beğeni

Ben bunu 7 sene önce araştırmıştım, Ankara da Bi yer var kordon kanı saklamak için fakat aylık kirası o zaman döviz üzerindendi ve aşırı yüksekti