Genetik tarama (sma) testi

Merhaba kızlar ben yaklaşik 8 aylık evliyim ve şuan 15. Haftadayım ikametgah tan dolayı daha resmi nikahım olmadı bu sebeplede hiçbir test olmadım bu sabah sağlık ocağına kayıt olmaya gittim ve ebe sma testi olsan iyi olur ne olur ne olmaz diye yönlerdirdi beni bu testi daha önce olan var mı nasıl bişey ve kesin gerekli olur mu yine de yaptırıcam ama hatta 12 de yapman gerekiyodu dde biraz geçikmişim endişelendim sanki biraz :neutral_face:

Nikah için sağlık raporu alındığı zaman eşten kan alınıp bakılıyor ama anneden kan alınıp alınmadığını bilmiyorum.Bu arada o testin zorunlu olduğunu biliyorum

2 Beğeni

Canım ilk eşinden alıyorlar eğer onda birşey çıkarsa senden alıyorlar kandan bakılıyor yaptır tabi

Merhaba o testin resmi olarak henuz zorunluluğu yok ama ilerki zamanda zorunluluk olacakmis bence cok yerinde bir karar…ilk once eşten aliniyor kan sorun olursa senden alınıyor. Bizimkisi 3 ayda cikmisti ama bazilari 1 haftada bike cikmis bende anlamadim.zaten hamilesin bu saatten sonra yapılmasının senin icin anlami varsa yaptirin :blush:

Canım bizde yaptırdık ilk eşimden bi tüp kan alındı sonuçlar 1 ay sonra çıkıyor dedi doktor ona göre bi sorun çıkarsa benden de alacaklar

Ben 6 senelik evliyim artık yeni evlenenlerin hepsinde bu rutin şekilde sağlık ocağında yapılıyor bebek düşündüğümüz için sağlık ocakları yapmaya başladığında eşim de ben de yaptırdık herhangi bir taşıyıcılık bulunmadı çok şükür, sonuçlar bir buçuk ayda çıkıyor korkulacak bir şey yok böyle bir durum olma söz konusu var mı ileride çocuğun da yok mu ona bakılıyor

Artık yeni evlenenlerin hepsins yapılıyor cnm devlet mecburi kıldı

Aa iyi haberim yoktu ben 8 ay once evlendim cunku :grinning:

Ilk eşten kan alıyorlar eger onda bir sey çıkarsa senden de alıyorlar

Normalde eşinizden kan alınıp bakılıyor. Eşiniz temiz çıkarsa sizin kan vermenize gerek kalmıyor ben vermemiştim mesela. Eşinizin kan sonucunda bir olumsuzluk olursa siz kan veriyorsunuz. Mutluka yaptırın ihmal etmeyin.

1 Beğeni

Resmi nikah için sağlık raporu almaya gittiğiniz zaman orada yapılan tetkikler arasında SMA testi de var. Eşinizden kan alınıp bakılıyor. Sonuç geç çıkıyor bizimki üç aya çıkmıştı. Eşiniz pozitif olursa yani sma tasiyicisi ise sizden de test istiyorlar.

Peki aç karınla mı kan vermek gerekiyor yoksa farketmez mi

Farketmiyor diye hatırlıyorum