Merhabalar 9+1 haftalık hamileyim çoğunlukla sabahları genetal bölgemde kasılma gibi bişey oluyor ağrı değil ama neden olabilir başına gelen var mı @tecrübeli-anneler başınıza geldi mi sizin de ?
Relaksin ve progesteron hormonunun artması, doğum sırasında pelvik kas ve bağlarının gevşemesini sağlar bu hormonların artışı da anne adayının vajinasında ağrı hissetmesine neden olabilir. Gebeliğin ilk haftalarında, gebeliğin rahim iç duvarına yerleşmeye çalışmasından ötürü bölgede ağrı hissedilebilir. Yani bebiş büyüdükçe rahim genişliyor canım
Korkacagim birşey yok demi normal bu durum Çok korkuyorum olumsuz bir şey olur diye
O haftalarda normal cnm bende de oluyordu
Tamamdır teşekkür ederim 🩷
Birde bende birkaç gündür adet olacakmisim gibi bel karın ve bacaklarda ağrı oluyor Normalde yürüyüş yapmak iyi hamilelikte ama ben biraz yürüsem yorgunluk çok oluyor
Hayır canım hiç korkacak bir şey yok kendini adapte et strese sokma bebeğini düşün normal bu süreçler
Elimden geldiğince olumsuz düşünmemeye çalışıyorum ilk gebeligim o yüzden en ufak biseyde sorun mu var acaba diye düşünüyorum
İlk gebeliklerde öyle panik oluyoruz normal canım merak etme o yüzden korkacak bir şey yok sakin kal ama kafanda bir şüphe kalıyorsa da ilk gelen randevunda doktoruna da danışabilirsin sadece bildiğim şeyleri paylaşıyorum
Peki 19 haftaligim bende altan bicak batiyormus gibi agri oluyor bu normal mi cnm
Çok teşekkür ederim haftaya randevum var doktora sorayım yine de
Bizi de haberdar et
Tamam abla çok teşekkür ederim cevapların için
Oda normal cnm
Rica ederim canım benim 🫶🏼
Doktora Aynısını söyeldiğimde yerleşiyor normal demişti
Tamam çok teşekkür ederim
Birde bişey sormak istiyorum ben psikolojikman kendim hep olumlu düşünüp bulantı kusma vs. Düşünmüyorum buda bulantılarımda azalma gösterdi prilam kullanıyordum ortalama 7-8 gündür kullanmamaya çalışıyorum prilami kullanırken sabahları çok kötü bulantı oluyordu şuan bulantım sabahları nerdeyse hiç yok Bazen bulantı geliyor kendimi tutuyorum icmeyeyim kendimi prilama alistirmayayim diye ilaç kullanmak istemiyorum normalde ilaç kullanan bir insan değilim sevmiyorum kullanmayı sizce kullanmasam daha mı iyi Birde ben birkaç gündür folik asit içmeyi unutuyorum o sıkıntı yapar mı bebek gelisimine
Aşırı derecede unutkanlık başladı daha 9+1 haftalık hamileyim düne kadar yaptığım yemeğin tarifini bile hatırlamıyorum bu konuda kendimi kötü hissediyorum moralim bozuluyor normalde herşeyi hatırlayan biriyken şimdi eşim bişey sorsa bile aklıma gelmiyor unutup duruyorum
Folik asidin içmeye özen gösterin onundisindaki ilacı içmeye bilirsin kusman olmadığı sürece