Genel anestezi mi Spinal anestezi mi?

Merhaba sevgili anneler :slight_smile: Normal doğum için ne kadar ısrar etsem de birkaç doktorun aynı görüşü üzerine çatı darlığı sebebiyle (genetik) sezeryana karar verildi… İlk gebeliğim haliyle sezeryanda korkutuyor… Sizce genel anestezi mi spinal anestezi mi daha iyidir? :slight_smile:

1 Beğeni

Bende sezeryan olucam canım öncelikle sağlıkla kucağına alırsın inşallah ben spinal tercih edecem genel anestezi tamam rahat ama doğum sonrası narkozu atman kendine gelmen derken zaman geçiyor bu süreçte bebeğinle daha geç kavuşuyorsun abimin eşi de spinal yatırdı çok rahat oldu dedi

Sende sağlıkla kucağına alırsın inşallah :slight_smile: İnsan bilmediği şeyden korkuyor gerçekten yaa peki spinal anestezinin etkisi kaç saatte geçiyor?

Aynen ögle ilk defa başıma neler gelicek bilmiyorum inşallah kolay geçer 2_3 saatte geçiyormuş canım

yaklaşık 4 ay önce spinal ile doğum yaptım korktuğum için genel istemiştim ama ameliyathanede spinale ikna etti doktor beni, 2-3 saat içerisinde de bacaklarımı hissetmeye başlamıştım. Bebeğimi görmek beni çok duygulandırdı, o hissi yaşamak için kendine şans vermelisin :innocent:

2 çocuğumda spinal oldum 3. De spinal olucak inşallah genel hiç istemedim doğum.anini görmek istiyorum.baygin olmak istemiyorum​:hugs:

O anı görmeyi çok istiyorum gerçekten :heart_eyes:

Allah bağışlasın :heart_eyes: Kaç saat sonra yürütüldünüz acaba? :blush:

Ben de spinal oldum çok rahattı. Uyanıksınız ama hiçbişey görmüyosunuz zaten acı da hissetmiyosunuz. En güzeli de doğar doğmaz bebeğimi öpüp koklayabilmemdi. Genel anesteziden sonra kendine gelmek uzun sürüyor. Spinalde daha çabuk toparlanabiliyorsunuz

Sabah 9da spinal anestezi ile sezaryan oldum, akşamına ayağa kalktım ilk yürüyüşümü yaptım. Uyuşukluk da 3-4 saate geçiyor

Hatırlamıyorum desem 10 yıl oldu doğum yapalı şimdi bende 0 dan baslicam herşeye :joy: ama.bence o sizin direncinize bağlı ben çok yatmadim kalktım hemen yanı

Yaa bende sezeryan ıstıyorum normal dogumdan korktugum ıcın ama. Genel mi yoksa spınalmı onu dusuyorum doktorum spınalı önerıyo dıyokı dogumdan sonra karnına bastırmak ıcın gelecekler icin temızlensın dıye genel olursan dayanamassın ama spınalde uyusuk olcagı ıcın hıssetmeyeceksın dıyo bu mantıklı geldı ama bılmıyorm