Kızlar doktor bebeğimin bütün vucudunun normal haftasında giderken, bacaklarının 3 hafta geriden geldiğini, gelişmediğini söyledi ve dna testi önerdi. Bu durumu daha önce yaşayan varmı. Ailemizdede kısa kimse yok. Eşim çok uzun bende uzunum. Test yaptırmalımıyım sizce.
Bu tür durumlarda asla tek doktorda kalmayın birkaç doktora daha gidip fikirlerini alın
Kesinlikle başka bir doktora daha görümün her doktor aynı olmuyor ilgisi alakası bilgisi o yüzden testten önce başka bir doktora daha görünün
Bizim bebegimizinde baş cevresi normal haftasında gidiyor fakat karın çevresi 2 hafta geriden geliyor 3 4 farklı doktora gittik hepsi aynı şeyi söyledi kesinlikle farklı doktorlara da görünün hep aynı sonucu alırsanız test yaptirirsiniz
Kac haftalik siniz acaba benimde bebegim 16.haftadan beri geriden geliyo hep…ben fetal dna yaptirdim bisey cikmadi ama sıvısı az denildi…birde miyom oldugu için bebegi zorluyo deliler…sizinde boyle seyler var mi acaba…bu arada ben de 22.haftadayim yani oyle sanirim gercekte 24+4…
Bütün vücudu normal haftasında ilerliyor, şuan 25. Haftadayım ama bacakları 22 haftalık görünüyormuş. Test’in çok fazla riski var dediler. Kordondan kan alınması gerekiyormuş. Ki bişey çıksa bile anne karnında müdahele edemeyiz zaten dediler. O riske girmenin ne anlamı varki o zaman.
Benim şuan normalde 35 ama kafa çevresi 34 bel çevresi 33 çıkıyor ve 30. haftaya kadar gayet normaldi her şey 32. haftamda ogrendim gelişim geriliği olduğunu ama sıvısı felan gayet normal dedi doktor azalma olmadığını söyledi
Benimki 30. haftadan sonra çıktı yani 32. haftada öğrendim öncesinde haftasıyla tamamen uyumluydu öğrendikten sonra da doktorum her hafta kontrole çağırdı çok şükür ki gelişim geriliği artmadı hep ayni düzeyde devam etti doğuma yakın oldugu için de sadece akciğer geliştirici iğne vuruldum 4 ampul haftaya cuma da doğumum var yani bizim test felan olmadı ilk başlarda değildi çünkü
Baska doktorlara imkanin varsa icin rahatlasın istiyorsan gidebilirsin, benimde detayli ultrasonda uc parmağını görmüyorum dendi baska doktora gidebilirsiniz dedi ama maddi durumum izin vermiyor, ki gitsem dogru ciksa bile bir müdahale edemem, bence sivi aldirma cok tehlikeli Rabbım sağlıkla sapasağlam kucagimiza verecek inanıyorum
Banada kalsiyum verip 3 hafta izlemeye aldı, şuan kullanıp kontrolü vekliyorum. İnşAllah dediğiniz gibi ilerlemez
Üzmek istemem. Ilk cocugum 3 hafta geriden geldi bacak boyu kisa falan ddi.down sendrmundan şüphelendi ve perinatolojiye gndrdi ora takip etdi.tbi orda pratisyenlere kaldik her hafta dgstiler.kiloluyum die nrmal dogumu bekldiler ama nts sikinti cikti ve hemen sezeryana aldilar . Kizim özel cocuk down dgl ama genetik rahatsizliqimiz war we epilepsi tedawisi gòrduk 2 yil
Çok geçmiş olsun, şuanda nasıl peki gelişim durumu, 2 yıl sonunda ilerleme olmuştur inşAllah
Çok sagolun.3 aylikken genetik test yaptirdik hastalik teşhs oldu.epilepsi geçti şukur.kalpte sikinti wardi onuda atlatdik ama kntroller dwm ediyor. Özel eqitime başladik şuan 5.5 yasinda yuruo knusuo ama tbi engel raporumuz hastaliktn dolayi %99. Orta zeka seviye yaşitlarindan 2 yaş geride ama bunada bin şükür . Gelişim geriliqini göz ardi etmeyiz özelikle 3 hafta ve snrasi için. Hamileyken nift testi yaptirbilrsiniz ama buda kesin çözum dgl çunku bazi bizimki gbi genetik rahatsizliklar bulunamiyor .en net aminosentez ama işte o da riskli.
Evet bunu bana doktorum da demişti plesenta danda kaynaklı olabilir diye
Benim plesantada büyüklük var ama bebeğim gayet sağlıklı sadece bebeğin suyunda enfeksiyon olabilir dedi peritonoloji uzmanı aminosentez teklif etti ama eşimde bende yaptırmak istemiyoruz risklerden dolayı bir tedavide sunmuyorlar sonrası için ne yapacağımızı şaşırdık