Lütfen bu durum ile bilgisi olanlar cevaplarsa cok mutlu olurum . Bugün detaylı ultrason gunumdu , zaten 22. Haftada detayli ultrasonda bebegin biraz geriden geldigi soylenmisti ama bugün mesafe baya acilmis dendi. 32 hafta hamileyim amabebegin uyluk kemigi (fl) uzunlugu 28 hafta ile uyumlu yani 1 ay geride ve Kilosu 1500 gr . Oysa bütün vitaminlerimi aliyorum dikkat ediyorum ama demek ters giden Birseyler var . Doktor 37. Haftaya zorlayacagiz ama büyük ihtimalle 35 hafta gibi aliriz dedi . Bu süreç nasil ilerler yasayan veya bilgisi olanlar kişiler yardımcı olur umarım , simdiden çok teşekkür ederim
Geçmiş olsun sağlıkla alın bebişinizi kucağınıza. Benim detaylı ultrasonumda direnç çıkmıştı doktor bebek geriden geliyo gibi bişiler söyledi ama ben çok önemsemedim çünkü son regl tarihime göre değerlendiriyolardı bebeği ama geç döllenmeydi bebek. Direnç için de magnezyum başladı bide kan sulandırıcı iğne. 1 ay kullandım iğneyi sonra gelişimi iyi diyip kullanmayı bırakmamı istedi. Direnç durumları gelişimini etkiliyor da dedi ilk öğrendiğimizde sizde de böyle bi durum olabilir mi acaba. Bende 20. Haftada yaptırdım detaylıyı femur 19 çıkıyordu ya da 19+2 falan çıkıyordu.
Hemen yazmak istedim lütfen sakin olun.
Benim 2li tarama trstimde hiçbir sorun çıkmamıştı
32 33.haftaada doktor dedi ki kah sıvı fazla kah karnı minik femur kısa
Gönderdi beni prenetalojiye
Açlık tokluk kanlar aldılar nstlere giriyoruz ama ben sürekli tedirginim…
çevremde bunu yaşayan ama sapasağlam doğum yapan birsürü kişi bana diyor ki kafaya takma herşey yolundadır 30dan sonra gebeyi illa ağlatır doktorlar…
Şimdi 36. Haftadayız
Ama 32den 36ya işkenceyle geldim
Prenetaloji takibe devam ediyor.
Doktor sadece balık yağı önerdi onu içiyorum bebeğimin kilosu da az haftasına göre.
Ama ben bıraktım artık takmayı…
Minik bebekler minyon, iri. Bebekler iri insan olacak diye de bilimsel bişey yok
Sağlıczkla kucağımıza alırız inşallah
Biz stres oldukca yavrular da stres hormonumuza maruz kalıyorlar.
Sağ arterde direnç var denmisti 22. Haftada ama suan öyle birsey değil . Bebegin boyu 1 ay geride kalmis , karin cevresi bir hafta kucuk ama kafa olcumu haftasi ile uyumlu . Kan sulandirici hala kullaniyorum kalsiyum baslanmisti onada devam ediyorum ![]()
Beni en cok korkutan 1 ay geride kalmis boyu dünden beri cok huzursuzum … balik yagi be icin onerilmisti size , gelisimi icin mi ? Cunku bana ekstra birsey onerilmedi dun ki kontrolde ![]()
Benim çift taraflıydı sol sınırın çok az üstündeydi sağ 1.5 katı üstündeydi sol taraf on gün içinde düştü normal sınıra geldi sağ taraf da şeker yüklemesi zamanı düşmüştü o yüzden bıraktık kan sulandırıcıyı. Size ne diyo doktor neden olabilirmiş ne önlem alabilirmişsiniz bişi demiyorlar mı?
Hayır , doktora özellikle sordum başka birsey gerekli mi diye ama yok dedi . Aradaki bu farka gercekten hem saskinim hemde uzgun . Bu haftalarda bakalim bebeği 35. Haftada alabiliriz dedi sadece
Evet gelişim geriliği için
Elenetal 2 kullanıyordum zaten 3. Aydan beri ona ek balık yağı alabilirsin demişti
Sizi çok iyi anlıyorum ben de öyleyim ama teslimet zihniyetindeyim
Daha evvel ikizlerimi kaybettim, neler yaptım kalmaları için ama biraz teslim olmak gerek Allah ne dilerse o oluyor.
Bu sefer gelişim geriliği deniyor
Ne geliyorsa baş üstüne diyerek doktorun dediklerini yapıp bekliyorım
Sizin adiniza cok üzüldüm Allah tekrar yasatmasin … InsaAllah bebeklerimizi saglikli bir sekilde kucagimiza aliriz . elden birsey gelmiyor zaten dediğiniz gibi Allaha teslim olmak gerekiyor ..
Başka bi doktorla da görüşmeyi deneyin derim ben. Benim doğum paketi aldığım hastanede radyolog yapmıştı detaylı ultrasonumu direnç çıkınca hemen devlet hastanesine de gidip randevu almıştım orda çıkmadı mesela ama iki yerden bakılıyomuş bu değerlere bi de ilerleyen haftalarda çoğunlukla geçiyormuş zaten o yüzden ben pek üstünde durup önemsemedim doktorun tedavisine de karışmadan uyguladım çabuk geçti şükür. Sizde kalbinizi karartmayın ferah tutun bebek büyüdükçe ultrasonla ölçüm yapmak pek mümkün olmuyor detaylı ultrasonda bile öyle belli bi hafta sonrası göremeyiz diye bakmıyorlar bile. Sizde de öyle olmuş olabilir. Benim ilk gebelikte çocuğu detaylıdan sonra doğru düzgün göremedik bile hep kaburga kemikleri görünüyordu. Doktor kafasını boyunu ölçüp tahmini kilosunu söyleyip herşeyi güzel diyip gönderiyordu iyi diyip gidiyorduk bizde eve napalım. Sağlıkla aldık kucağımıza 16 aylık oldu bile. İkincisini bekliyoruz şimdi 30+3 de şuan bu da başta ikizdi mesela 6+5 de öğrendik kalp atışlarını dinledik. Sonra 7+3 de kontrole gittiğimizde birin kalp atışı ve gelişimi yoktu ilk kontrol sonrası zaten ben çok kötü oldum gece gündüz 24 saat hiçbişi yiyip içemedim kustum sürekli kızıma bile bakamadım gece çok kötüydüm emiyordu hâlâ kızım zar zor biraz emzirip uyumaya çalışıyodum. Çok şükür uzun süreli bişi olmadı ama o gece o ikizlerden birinn gidişinin belirtisi yedi vücuduma yansımasıydı bence öyle düşünüyorum. Hiç üzülmedim de zaten kızım küçük iki tane çocuğa daha nasıl bakcaz kızıma yazık olucak hiç ilgilenmeyi diye düşünüyodum. Allah biliyor dağına göre kar veriyor işte. Nasip kısmet herşey. Umarım sizde vakti zamanı geldiğinde sağ salim sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize. Zaten ultrason ölçümleri %100 doğru değil bu gebeliğimdeki doktorum ben size %60 lık bi yüzdeyle bilgi veriyorum. Bebek yüzde yüz bu boyutta bu kadar sağlıklı diyemem diyo ki haklı da. Aynı gün gittiğim doktorlarda bile ölçümleri de fark çıkıyo boyut olarak cihazlardan ötürü o yüzden içinizi ferah tutun.
Bugün yine kontrolüm vardı 36+1iz
Perinotoloji takipliyim, bu sefer başka doktora randevu aldım kendi doktorumda yoktu.
Doktor evet minik dedi persentılı karnı 10 bacağı 6 çıktı
Geriden geliyor karnı bacağı
Nst ye girip tekrar gel dedi
Gidip tekrar girdim
Baktı kağıda, perşembe tekrar gelin dedi
Ben de ilk kez aynı hafta tekrar çağrıldığım için ağladım hocam minik diyorsunjz aynı hafta yine gel diyorsunuz endişelenmem gereken derece nedir dedim.
Doktor da güldü;”Yok be yavrum yaaa ne endişelenmesi, yurt dışında çalıştım ben orda ultrason sayısı bile kısıtlı bana kalsa bişeyi yok bacak kısaymış karın küçükmüş,bazı bebekler minik doğar zayıf doğar bazıları iri doğar her iki kategori de doğumdan 1 2 ay içinde toparlar anne sütüyle hiç myle stres yapacağınız şeyler değil bunlar, ultrason sayısı kısıtlı olsaydı bunları hiç bilmeyecektiniz ama artık mevzuat ve uygulama gereği bakıyoruz. Nst normalde kan akımı normalse ve amnio sıvı normalse problem yok” dedi
Sizinle benzer olduğu için yazmak istedim