Arkadaşlar merhaba 13 haftalık hamileyim ve 10 gündür boğaz ağrım var acılı şekilde yutkunuyorum. Ve öksürük de var geçerdi hiç böyle hasta olmamıştım çok uzun sürdü iyilesemedim. Herhangi bir ilaç da kullanmadım. Ama boğaz ağrısı öldürüyor resmen. Antibiyotik kullanılmaz demi bu dönemlerde? Bebeğe Zarar verir demi? Nasıl atlatacagim sizce ne yapmalıyım?
Benimde boğaz ağrım var doktor bana hafif antibiyotik ve sprey yazdı boğaz ağrım geçmiyodu ateşimi yükseltiyodu eğer durumun çok kötüyse bi doktoruna danış derim en azından sprey falan yazar bide bol bol ılık su içmeyi unutma acılı şeylerde iyi geliyor acılı çorba falanda dene derim
Teşekkür ederim en iyisi gitmek geçmiyor.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun
doktor tavsiyesiyle antibiyotik kullanabilirsin. Evde yapacağın bir kaç tavsiye. Tereyağını erit içerisine 1 kaşık pekmez ve çay kaşığı ucuyla karabiber ve toz zencefil koy onu sabah akşam birer kaşık ye ama soğutmadan ılık ılık yemelisin. Cevizin orta kısmında zar var ya onu 1 dk kadar kaynat 10 dk demlensin iç. 1 bardak sütün içerisine 1 kaşık kuru dut koy 5 dk kaynat 10 dk kadar bekledikten sonra iç. Ilık su, bal, limon, taze zencefil rendesi, tarçın karıştır iç. Bunlardan istediğini yapabilirsin iyi gelecektir Allahın izniyle.
Çok sağ olun deneyeceğim teşekkür ederim ![]()
Şifa olsun inşaAllah ![]()
Bende çok fena oldu hem üşütmüşüm hemde boğaz ağrım vardı diye ateşim 38-39 oluyodu şimdi yine iyi ama terlemem var baya
Bebeğe Zarar vermez İnşallah bu hastalık. Ben 13 haftalık hamileyim siz