Kızlar benim gebeliğim adet tarihime göre 8+4 ama doktora gittim bugün 6+5 dedi yani arada 13 gün var bu kadar geç döllenme olur mu ben daha önce sıkıntılı hamilelik geçirdiğim için gelişim geriliği olmasından çok korkuyorum içinizden yaşayan var mı lütfen benimle paylaşır mısınız
Geç döllenme genellikle birkaç gün ile yaklaşık 1 hafta arasında olabilir. Yumurtlama her kadında tam takvim gününde gerçekleşmediği için döllenme de beklenenden birkaç gün sonra olabilir. Örneğin: Adetin ilk gününe göre hesaplanan gebelik haftası ile bebeğin gerçek yaşı arasında zaten yaklaşık 2 hafta fark vardır. Yumurtlama geç olduysa gebelik yaşı ultrasona göre birkaç gün ila 1 hafta daha küçük görünebilir. Bazı durumlarda 10-14 güne kadar fark görülebilse de, bu her zaman “geç döllenme” anlamına gelmez.
Adet tarihine göre 8 hafta 4 günlük, ultrasonda ise 6 hafta 5 günlük görünmesi yaklaşık 11 günlük bir fark demektir. Bu farkın nedenlerinden biri gerçekten geç yumurtlama ve geç döllenme olabilir. Özellikle: Adet döngüleri düzensizse, Yumurtlama beklenenden geç olduysa, Son adet tarihi tam hatırlanmıyorsa, ultrason gebelik yaşını daha küçük gösterebilir. Gebeliğin erken haftalarında (özellikle 6-9 hafta arasında) doktorlar genellikle birkaç hafta sonra tekrar ultrason yapıp bebeğin beklenen hızda büyüyüp büyümediğine bakarlar. Eğer kalp atımı varsa ve büyüme takipte uygun ilerliyorsa, bu fark çoğu zaman çok endişe verici olmayabilir.
Teşekkür ederim öncelikle, ben ilk defa dün usg de baktılar doktorlar hani bir ay sonra gideceğim o zaman bakıp kıyaslarlar sanırım güzel şekilde büyüyüp büyümediğine inşallah bir sıkıntımız olmadan büyür bebiş