Gebelikte yüksek ateş

Kızlar geçen gün hastalandım ve tüm gece elim yüzüm alev alev hissettim. Gece kalkıp soğuk su ile elimi yüzümü yıkayıp uyudum. Grip başlangıcıymış ertesi güne de grip oldum zaten. Şimdi aklıma takılıyor o geceki ateşin çocuğa zararı olmuş mudur​:pensive: evde ateş ölçer yoktu. Ne kadar yükseldiğini bilmiyorum, bir hasar bıraktıysa diye endişeleniyorum. Bir yandan da çok yüksek ateş olsaydı uyutmazdı diye düşünüyorum. Gebelikte ateş yaşayıp sorunsuz atlatan oldu mu aranızda?

Benim ateşim yükselmeye başlamıştı kendi doktoruma yazdim hemen acile gitmem gerektigini soyledi. Gittigimdede parol serum taktilar fakat bebeklere bakilmadi acilde. Ertesi gunu kendi doktoruma yazdim gelin bebeklere bakalim dedi. Gittigimde saglikliydi ikiside çok şükür. Fakat doktorum dedi ki ateş 39 dereceye çıktığı an bebekler için risk oluşturur. 37 bucugu ve 38 i gördüğün an parol iç demişti. Ateşim çıktığında bende ölçmedim bilmiyordum. İsterseniz sizde bi doktorunuzla görüşün muayne etsin geçmis olsun. Bir sıkıntı yoktur endise etmeyin lütfen

1 Beğeni

Bir de ateşiniz 39-40 a çıksa tir tir titrersiniz aşırı derecede üşürsünüz bütün etleriniz dökülür ağrıdan. O kadar yüksek dereceye ciktigini zannetmiyorum anlatiminiza göre

1 Beğeni

Çok sağ olun, Allah razı olsun. Ateşim çıktığında henüz titreme başlamamisti, elim yüzüm yanıyordu soğuk suya dedikçe rahatliyordum, 39u bulmadı o zaman inşallah. Sonra da parol içip yatmıştım. İçime su serptiniz inşallah kaygilanacağım kadar olumsuz bir şey yoktur.

Sizde sağolun. Parol hemen kesiyor zaten ateşi, soğuk su da vurmussunuz yuzunuze o da hafifletir. ama doktorunuzlada görüşün yinede kontrol etsin ateşlendiginizi soyleyin kendisine :blush:

1 Beğeni

28.haftam falandı 39 40 derece ateşim çıktı 2 gün boyunca hemde o gün 3 defa parol serum taktılar aralıklarla parolla düşürdüler ılık suya duş almayıda ihmal etmedim ama o 2 gün gerçekten titreyerek uyandığımı biliyorum çok kötüydü şuan 35 haftalık bebiş iyi çok şükür kötüyü düşünmeyin çağırmayın pozitif düşünün allahın izniyle hiçbirşey olmaz annesi bol bol bebişinizle konuşun geçti gitti allah şifa versin inşallah :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni