Merhaba 8 hafta gebelikte vajinal mantar teşhisi ve doktorum donaxyl fitil verdi fakat yorumlarda kanama yapması veya bebeğe zarar vermesi falan yazıyor tabiki doktorlar bulerek veriyor ama insan korkuyor hiç bukadar küçükken kullanan oldumu acaba ?
Merhaba canım, vajinal mantar tedavisi için doktorunun verdiği Donaxyl fitil genellikle güvenli olarak kabul edilen bir ilaçtır. Ancak, hamilelikte vajinal tedavilerde her zaman dikkatli olmak gerekir. Donaxyl, vajinal mantar tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir ilaçtır ve genellikle düşük riskli kabul edilir, ancak hamileliğin erken dönemlerinde herhangi bir ilaç kullanımı konusunda temkinli olmakta fayda var.
Donaxyl ve Hamilelik:
- Kanama ve Bebeğe Zarar Riski: Donaxyl’in hamilelikte kullanımı genellikle güvenlidir. Ancak, kanama yapması ve bebeğe zarar vermesi gibi durumlar, nadir de olsa, her tedaviyle ilgili yorumlar olabilir. Bu yüzden doktorun önerisini takip etmek önemlidir.
- Doktorun Yönlendirmesi: Eğer doktorun bu tedaviyi önerdiyse, tedaviyi kullanmanın faydalı olacağına karar vermiştir. Ancak, eğer endişeleniyorsan, doktoruna başvurarak rahatlatıcı bir açıklama isteyebilirsin.
Ne Yapmalısın?
- Eğer tedavi sırasında kanama veya başka bir anormal belirti fark edersen, hemen doktoruna danışmalısın.
- Vajinal mantar tedavisini genellikle doktor kontrolünde ve önerdiği şekilde kullanmak iyi bir fikir olacaktır.
Bu tür tedavilerde genellikle güvenlik ön planda tutulur, ancak her zaman doktorunu bilgilendirmen önemlidir. Kendine dikkat et!
Merhaba özellikle yeni ve başlangıcıysa Hindistan cevizi yağı kullanabilirsin. İlk kez yaşadım gebeliğimi öğrendim öğreneceğim o araydı. Gebelik hormonlarına bağlıda gelişebiliyor.3 gün günde 2 kez yüzelsel sürdüğüm hindistan cevizi yağı kaşıntımı bütün o sıkıntılarımı çözdü.Bende ne kadar gebeliğe uygun verilen enfeksiyon ilacı kullandıysam sorun yaşadığımı gözlemledim bu sebeple endişeni anlıyorum. Yan etkisi olmayan bişey denemek istersen şans verebilirsin devam ederse yine görünürsün
Çok teşekkür ederim deneyeceğim
Çok teşekkür ederim