Gebelikte toprak aşerme

Kızlar 32 haftalık gebeyim ve aşırı derecede canım toprak aşeriyor ve kendimi tutamıyorum yiyorum ve benim ve bebeğim açısından iyi değil toprak aşermemek için ne yapmalıyım

Imm biri daha vardı toprak aşeren sanki :melting_face: anam ne değişik hallere giriyoruz şu hamilelikte… Şey yapsan kakaolu keki çektirip toprak gibi hal alır ,toprak koklayıp keki ye mesela

Demir eksikliginden oluyo canim iki hamileligimde de demir eksikligim vardi canim taş toprak istiyodu bende kil alip yedim hamilelik boyunca malesef

Aktarlarda kil var hatta gidip alacağın zaman maske için mi yemek için mi diye soruyorlar ordan alabilirsin

Şimdi böyle bir şey kıyafet giyiniyorum banyo yu yikadigimda herşey toprak kokuyor sanki bu sefer canım istiyor

Bir zararı oldu mu peki

Benim canım bu toprak evler oluyor ya kelpiç kokusu güzel olan ondan aşeriyorum köyde gidemiyorum merkezde olduğum için :joy:

Pika sendromu bu bazı anne adaylarında toprak, kil, deterjan, kireç hatta saç aşerebiliyor bu durumda toprak aşerdigin için sende demir, çinko veya kalsiyum eksikliği olabilir doktora sor sana ona göre takviye ilaçlar verebilir canım

Valla baya yedim bana bisey olmadi hamilelik disindada ara ara yedim tabi illa fazlasi zarardir ama nefsinu koreltmek icin az bisey ye bari. Bende boyle uzun yola goderken taşlara topraklara bakiyorum cok guzel gozukuyo :joy:

1. Gebeligmde poşet poşet kil yemistim. Ne zmn ki demir serumu aldım kan demir vs değerler düzeldi o zmn o. İstek gitti. Suan ki gebeligmde degerler iyii cnm öyle syler istemio. Tamamen demir ve kanla alakali.

4gün önce yazdırdım ilacı yanı 4gündür kullanıyorum

Doktoruma danıştım bu ilaçları yazdı bana

1 Beğeni

İnşallah faydasını görürsün ilaçların

Düzenli kullan inşallah faydasını görürsün canim

Zannetmiyorum eşimle dışarıya çıktık sürekli toprak yemek istedim yedimde bana diyor milet Dubai çikolatası aşeriyor sen ise toprak adam cigazda şaşırıyor :joy::joy:

1 Beğeni

Bilemedim vallahi canım acaba psikolojik olarak mı istiyor anlamadım