Gebelikte tetanoz aşısı

Mrblar tüp bebekle hamile kalıp tetanoz aşısı yaptıran varmı riskli olduğu söyleniyor kalp durması ve düşük yapan çok olmuş yorumlarınızı bekliyorum

Canım tetanoz aşısı aksine içeriğinde bulunan inaktif toksoid içerdiğinden dolayı hamilelikte güvenle kullanılabilir. Böylece hem anne hem de bebek sağlığı korunmuş olur. Yani bir zararı yok çevreden duyduğunuz böyle şeylere inanmayın. Hamileliğinizin sağlıklı ve mutlu geçmesi dileğiyle :cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom:

1 Beğeni

Çok tşk ederim zor süreçlerden geçtim oyüzden tedirgin oluyorum

1 Beğeni

Tedirgin olmanız çok normal ama böyle şeylere inanmayın ben hiç tetanoz aşısından ölen bebek duymadım ne doktordan ne de ebe hemşire yengemden böyle şeyler duymadım içiniz rahat olsun :cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom:

@leyla03 merhaba​:rose: Aşının kalp durması veya düşük gibi ciddi yan etkilere neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Tetanoz aşısı, hamilelik sırasında güvenle uygulanabilen bir aşıdır ve genellikle hem anne hem de bebek için risk oluşturmaz. Aksine, hamilelik sırasında tetanoz aşısı yaptırmak, anne ve bebeği tetanoza karşı korumak açısından önemlidir.

Çok teşekkür ederim içim rahatladı sayenizde gruplarda çok böyle şeyler duyunca pank olmuştm

1 Beğeni

Bende sizin gibi çok korkuyodm yazılanları görünce yaptırmak istemedim eşim zorladı 3 gun once yapıldm cok sukur bi sknt olmadı korkmayın ve çok araştırdm yurtdışında halam ve arkadaşm var onlara bile sordurdm cunku 1 kez dusuk yaptim oyuzden korkuyorum herseye temkinli yaklasmak istyo insan

Tek dozmu iki dozmu yaptırcaksınız acaba bende hala korkuyorum ama yaptırmasamda sıkıntı olurmu diyorum kafam çok karışık

Bana doktorum tek dozda olsa vurul dedi cnm ben tek doz yaptirdm 2 yi dusunmuorm korkma Allahn izniyle bse olmaz seni iyi anliyorum benm gece ruyalarma giriodu o derece taktm cok sukur korkulcak bse yokmus yapilmazsan enfeksiyon riski olabiliyomus

Çok tşk ederm valla bende taktım peki 1. Aşıyımı oldunuz sadece koruyuculuğu kaç aymışki

Koruyuculuğu nekdr suruo onu bilmiorm yanlş bilgi vermim siz doktorunuza bi sorun isterseniz bana 1 dozda yeter dedi doktorum bence hemen gecmez koruyuculgu

Doktorum iki tane yaptır dedi ama ben tek yaptırma kararı aldım çok şey yüklemek istemiyorum çocuğuma

Bende yaptirmk istemedgm icin 1 doz ypldm enfksyon riski vr dediler o yuzdn risk olmasa hic yaptrmyi dusnmuodm

Umarım tek doz yeterli olur yaptırsan bitürlü yaptırmasan bitürlü şu süreçleri stresli geçiriyoruz ya

Malsf oyle her aşaması stres insan hcbiseyden emin olamıyo