Hanımlar iyi akşamlar 35+5 deyim 2 gün önce düzenli sancım çıktı doktorum yatış vermişti 4 doz ciğer geliştirici vuruldu taburcu oldum. Bu sabahtan beri göğüslerimde ciddi bir sertleşme ve sıvı akışı var sürekli olarak damla damla sıvı geliyor. Göğüslerimde ağrı da var ve dokunamıyorum çok sertler. Başına böyle bir şey gelen oldu mu ne yapayım bilemedim.
Merhaba canım! 35+5 haftalık hamilelikte göğüslerinde sertleşme ve sıvı akışı, doğumun yaklaştığının ve vücudunun bebeği emzirmeye hazırlık yaptığının bir işareti olabilir. Göğüslerden gelen sıvı muhtemelen kolostrum, yani “ilk süt” dediğimiz, besleyici bir sıvıdır. Bu süreçte göğüslerde sertleşme ve dolgunluk hissi normaldir, ama rahatsızlık veriyorsa birkaç şey deneyebilirsin:
-
Sıcak veya Soğuk Kompres: Göğüslerindeki ağrıyı hafifletmek için sıcak ya da soğuk kompres uygulayabilirsin.
-
Destekleyici Sütyen: Rahat, iyi destek sağlayan bir sütyen giymek göğüslerindeki ağrıyı hafifletebilir.
-
Süt Pedleri Kullan: Sıvı akışı fazla oluyorsa, göğüs pedleri kullanarak giysilerinin ıslanmasını önleyebilirsin.
Eğer göğüslerindeki ağrı çok şiddetliyse ya da sertleşme düzelmezse, doktoruna danışman iyi olur. Bedenin doğuma hazırlanıyor, her şey yolunda gibi görünüyor!
Teşekkür ederimm