Gebelikte stress

Herkese merhaba arkadaşlar :cherry_blossom: 7 aylık hamileyim hamd olsun ama bazı sorunlardan dolayı bu aralar sürekli üzgünüm dışsal sebeplerden Bebeğini etkiler üzülme diyorlar ama elimde değil Böyle durumlarda siz ne yaparsınız?

aynısını ben de yaşadım hormonlardan dolayı oluyor böyle elimizde olmadan szülüyoruz kızıyoruz herşeye ağlıyarak rahatlıyordum​:woman_facepalming: bana da ağlarsan bebek hiss eder doğduktan sonra o da ağlar etkilenir diyorlardı bebeğim için kendimi toparladım zor da olsa , ilk 3 4 aylar hassastım ama son aylarda artık bebeğimi düşünüyordum onun için üzülmemeye çalışırdm onunla konuşurdum moral olurdu bana bide bu süreçte eşlerimizin desteği de önemli

Valla hamileyken çılgınlar gibu agladiklarım oldu. Sukur kotu bisey olmadı. Arada aglamak iyi geliyor. İnsan icine atmasi iyi bisey degil. Ben aglamam olunca aglayip rahatlatiyordum kendimi. @Papatya1

3 günden fazla üzüntü hâlinde olmak bebeğe yansır. Bebek hisseder. Bebeğinizi düşünün, onunla geçireceğiniz güzel günleri düşünün. Çok daraldıysanız hava alın, sevdiğiniz şeyleri yapın. Geçecektir :blush:

İçini rahatlatır mı bilmem ama gebe okulunda psikolog, anlık üzüntulerin bebeği etkilemediğini haftalarca süren stresin bebeği olumsuz etkilediğini söylemişti. Enerji veren müzikler dinliyerek yürüyüş yapmak iyi gelebilir. Tabi erken doğum riskin yoksa tabi :innocent:

Ben bu aralar herşeye ağlar oldum ama bu duygu geçişlerinden olduğundan bebeği etkileyeceğini düşünmüyorum. He ama bazı sebeplerden dolayı sürekli stres halimde olduğum olabiliyor o zaman eşimle konuşuyorum o destek oluyor bana eşimin omzuna yatıp sakinleşiyorum bu arada gerçkten bu benim için terapi gibi oluyor zaten eşimin omzuna yattığımda nedense hemen uyuyakalıyorum. Eğer eşim yanımda değilsede başka şeylerle meşgul olarak strese sebep olan konıdan uzaklaşmaya çalışıyorum. Boş kalmamaya çalışıyorum.

Bu konuda bende endişeliyim işim gereği ailem gereği sürekli bir stres durumumdayım hamile olmadan önce de sürekli stresli bir hayat sürüyordum. Açıkçası ne yapabilirim bilmiyorum işim stresli aile akraba ilişkilerim sürekli stresli bir çaresi de yok bu durumun sadece sabrediyorum buna bir de fiziki yorgunluğum ekleniyor hiç dinlenemiyorum. Bu nedenlerden ötürü bende kendimi herkesten çektim eşim dahil içime kapandım bir burada konuşuyor gibiyim sürekli Allaha dua ediyorum böylesi daha iyi

Canımı sıkan şeylerden uzak durdum ısrarla sıkmaya devam eden şeylere kişilere de tepkimi koydum . Kırmızı bir çizgi çektim şuan çok iyiyim ilk önce bebeğimi ve sonra kendimi düşünmem gerektiğini geçte olsa anladım çünkü kendimizden başka kimse bizi iyi düşünemez

Evet ailede filan stresli ortam olumca kötü oluyor ben o sebeple evlenirken eşime demiştim sizinkilere de bizimkilere uzak olalım diye çünkü benim aile yaşantım da çok stresli ama bence içindeki stres durumun neyse en azından yakın gördüğün biriyle bu durumu paylaş içini döktükçe daha çok rahatlarsın ama içinde tuttukça tek başına işin içimden çıkamayıp daha çok düşümürsün ve düşümdükçe daha çok stres yaparsın. Eşinin tepkisi nasıldır bu konuda bilmiyorum ama ben kendimi her çıkmazda hissettiğimde hep eşimle konuşuyorum sağolsun oda beni çok güzel sakinleştiriyor. Sende eşin olmasa bile mutlaka güvendiğin biriyle konuşmaya çalış bence @Zerrinirrez

3 günden fazla sürmesin diye 2 gün boyunca hüngür hüngür ağlayıp bugün idareme çattım​:joy: pişman değilim bir daha olsa bir daha yapardım​:joy:

Eşim hiç alışkın değil ailevi stres konularına anlattığım zaman benden daha çok stres yapıyor hatta üzülüyor bazen kin duyuyor ben üzüldükçe o yüzden ona yansıtmamaya çalışıyorum çoğunu sanki bu sefer yükümü ona yüklemiş gibi oluyorum ben aşsam o unutamıyor gibi. Birde artık kendi kendime konuşmakta uzman gibiyim yazarak rahatlayıp kararlarımı veriyorum insanlara nasıl davranmam gerektiğini de. Çok şükür iş streside bitecek. Çocuğumla yepyeni bir sayfa açmanın hayalindeyim

İnşallah herşey istediğin gibi olır arkadaşım :pray::pray:

Benim de eşim en yakın arkadaşım. Dert yanarken bir guzel bakışı bile bana iyi geliyor.

Kesinlikle en azından eşlerimiz bizi tanıyor daha iyi yönlendirebiliyorlar @Cansu

Keşke daha önce evlenseydim. Anam babam hep kızardı devamlı hayır derdi Eşim, evet canısı yapalım canısı diyor bicik kocam :star_struck::sweat_smile:

Bende aynısı diyorum valla herkes baba evinin daha rahat olduğunu söyler ama ben koca evinde daha rahatım hastalıklarım bile gitti :rofl::rofl:canım kocam bicik kocam iyiki kocam :rofl::rofl::rofl:

Ben de ağlıyorum biraz sonra rahatlama geliyor Kızımı düşünüp kendime gelmeye çalışıyorum eşime söylüyorum baktım olmuyor

Haklısınız diğer türlü sürekli düşünüyor insan rahatlamak gerek…

Bir hafta sürdü ama simdi kendime gelmem gerek diyorum kızım hissetmesin daha fazlasını bilgi için teşekkürler :cherry_blossom: