Kendi doktorum şeker yüklemesi yapıcaz dedi ama emin değilim sadece HemoglobinA1c veya açlık tokluk glukoz ölçümü ile diyabet olup olmadığına bakılamaz mı
Buraya bircok kişi gelir yorumuma laf söyleyebilir kişisel tercihim ölsem bile bidaha şeker yüklemesi yapmam şekerli suyu içtim ilk cok güzeldi sonra tek gittim bilmiyordum böyle bişi olcak içtim aynı sn içinde yere attım kendimi üç gün uyudum kendime gelemedim o kadar sekerli suyu aç karnına ictim şekerim 140 çıktı doktorda şekerin çok yüksek dedi e normalmiş üç gün bide şekerim var diye ağladım yani gebelik boyunca sadece bu testi yapım dedim pişman oldum adı geçince bile korkuyorum
Seker yüklemesi ve tetenozla ilgili konu açılınca buralarda hakaretli tartismalar oluyor arkadaşım ama kendi fikrimi belirtmek isterim. Sizin takibinizi degerlerinizi bilen doktorunuz gerekli görüyorsa yaptırmanızı öneririm. Ayni sekilde endiseleriniz varsa doktorunuza danışmanız daha faydali. Sonucta bizler tıp okumadik hepimizin genetigi farklı ilaclara verecegimiz tepkimeler farklı. Biri çok kötü etkilenirken diğeri hissetmiyor bile. Sağlık bakanlığı ve doktorlar seker yuklemesine son derece onem veriyor. Benim doktorum gerekli görmedi duzenli plarak kan kontrollerimi yaptığı ve baska bir saglik sorunum olduğu icin. Aile hekimim dilekce imzalatti takibi yapan doktoru onermemistir diye . Meyvelerden yapay sekerlerden tükettiğimiz çoğu üründen zaten yoğun bir sekere maruz kalıyoruz. Biraz uzun oldu ama Sağlık testlerinde olumsuz yorumlara bakıp karar vermeni önermem. Bebegin ve kendin icin doktoruna danış . Saglikla kucagina almani diliyorum
Sağlık ocağı dedi bana şeker yüklemesini yaptıracaksın diye bende yaptırmak istemiyorum dedim şekerimi arada kendim kontrol ettim bazen yüksekti bazen düşüktü doktoruma gittiğim zaman sordum hocam şeker yüklemesi yaptırmam gerekiyor mu dedim hayır yaptırma dedi ve kanda 3 aylık şekerime baktı herşey normal dedi şeker yüklemesi yaptırana kdar ilk başta kandan baksalar daha iyi olurdu