Merhaba anneler gebelik süresince gerek kendi sağlığınız gerek bebek sağlığı için oluşturduğunuz alışkanlıklar, günlük rutinler oldu mu? Benimki sabah kalkar kalkmaz bir kaşık zeytinyağı içiyorum, ve bir bardak zemzem suyu. Onun dışında bir alışkanlık olusturamadim henüz, sizin varsa faydalı dediğiniz şeyler hep birlikte faydalanalim
Ben normalde kahvaltı yapmazdım hamilelikte kahvaltıma hep çok ozen goaterdim bunu alışkanlık haline getirdim. Son 3.ayda yürüyüşü alışkanlık haline getirdim bakalım diğer hamişlerin nasıl alışkanlıkları olmuş
Bende sadece akşam yemeği yerdim bende ara öğünle kahvaltıya başladım yürüyüş çok seviyodum zaten düzenli olarak yürümeye başladım egzersizler yapıyorum
Yemeğimi daha sağlıklı şekilde yemeğe ve seçmeğe başladım
Günde 3 bardak süt içmeyi alışkanlık hâline getirmiştim. Hiç aksatmadan içtim hem de. O yüzden bebeğim doğarken çok güçlüydü galiba
Kahvaltı da çok fazla bişey yemiyordum yani öyle üstün körü yapıyordum hamileliğimde beri yumurtam sütüm veya taze meyve suyum kesin oluyor kahve tüketimim çok fazlaydı günde bir taneye düştü birde yemeklerde sebze ve et tüketimini arttırdim önceden hiç et yemiyordum
Yumurtadan tiksindim ama zorla yiyorum
Hep boş boş uzanma isteyi
En garibini söyleyeyim mi her hafta tartilma
Bende öyleyim +0’larda tartı günü yapıyorum.
Su zaten çok tüketen bir insandım şimdi daha da arttırdım , yumurtadan pek hoşlanmazdım ama her sabah yemeyi alışkanlık haline getirdim tabii mide bulantısı ve kusma olduğu dönemler dışında yani 2 hafta falan yiyemedim hiçbirsey şimdi o zamana göre daha iyiyim gün içerisinde muhakkak meyve ve ceviz badem faslım oluyor ve yürüyüş
Sanırım az yemek hamile kalmadan önce daha çok yemek yiyordum şimdi olabildiğince az yiyorum
Az yemek mi @1Kubra ilk 2 ay çok birşey yiyemedim de sonra bi iştahım açıldı öyle böyle değil
Maalesef bende olmadı iştahın kıymetini bilin hamileliğin üçüncü ayından sonra aşırı bulantı kusma sebebiyle Hyperemesis tanısı kondu uymam gereken diyet listesi var maalesef 5.ci ayımdayım 1,5 kilo verdim be halen iştahım yok. Yoksa eşimi koşturmayı çok istiyodum canım şunu bunu çekti diye
Çok geçmiş olsun çok yemek de iyi değil zaten hayatımda hiç bu kadar kilo aldığımı bilmiyorum tartıda 70 i gördüm ben xs giyen biriydim
Bence takılmayın kime sorsam doğumdan sonra eski kilosuna dönüyor zaten kilolu değilmişsiniz bence çok rahat verirsiniz
Bebek: 3400 gram
Plasenta: 600 gram
Uterus (rahim) : 900 gram
Amniyon sıvısı 0.8 litre (800 gram)
Meme dokusu gelişimi: 400 gram
Kan hacmi artışı: 1450 ml. (1450 gram)
Dokulararası sıvı artışı: 1450 ml. (1450 gram)
Artan yağ depoları: 3500 gram
Bende cok takiyordum ama takmiyorum artik bende göbekten cok basen var anlamadım gitti
İnşallah veririm